Vypadli jsme z rytmu. V neděli musíme odehrát co nejlepší zápas, má jasno Jakub Sedláček

Eliška Halamíčková
MLADÁ BOLESLAV – Předposlední utkání základní části přineslo napínavý vývoj. Ze zisku bodů se ale nakonec radovali Středočeši. Hanákům se v Mladé Boleslavi nedařilo vstřelit branku a po neuznaném gólu Roka Macuha se z Čech vrací bez bodu. Do branky se po jednozápasové pauze vrátil Jakub Sedláček, který se vyjádřil k vývoji utkání.

FOTO: Jan Pavlíček

Olomouc v posledních utkáních dokázala vyhrát jen v Hradci Králové. Do začátku play-off navíc zbývá odehrát jen jeden zápas. „Myslím, že nám teď ke konci vypadl rytmus a nejsme úplně v pohodě. Musíme se na to podívat a odehrát v neděli co nejlepší zápas,“ shrnul momentální situaci v týmu Sedláček. „Každý z nás teď cítí, že ten rytmus chybí. Ale musíme se dobře připravit na středu,“ dodal.

Diváci ve ŠKO-ENERGO Aréně mohli zhlédnout napínavé utkání. Statisticky se o něco lépe vedlo Hanákům, kteří sice připsali více střel na bránu, gól se jim ale vstřelit nedařilo. „Boleslav byla dominantnější. Navíc vstřelili dva góly, my žádný. Myslím, že nějaké šance jsme měli, ale nezakončili jsme je. Navíc hráli výborně – systémově dozadu. Na pohled hráli play-off hokej,“ zhodnotil olomoucký brankář dominanci Boleslavi v pátečním utkání.

Ve druhé třetině byla hra přerušena právě na žádost olomouckého gólmana. „Dostal jsem tam do kosti na ruce, což bylo celkem nepříjemné. Jsem rád, že rozhodčí hru přerušili,“ pověděl o nepříjemném momentu.

Na dohled je play-off, tedy zásadní část sezóny. Hanáci se tak nachází ve složité situaci. Konec základní části si totiž představovali určitě lépe. To ale znamená, že v předkole mohou jen překvapit. „Není to úplně ideální situace, ale všichni už hokej nějaký ten pátek hrajeme. Musíme se na to teď podívat a dobře se připravit. Pak se nám v play-off může zadařit,“ vzkázal Sedláček s vyhlídkou do předkola, které začíná už příští středu.