Jan Bambula po druhé výhře: Musíme zůstat nohama na zemi

Daniel Fekets
L I B E R E C - Kohouti na libereckém ledě uspěli i podruhé a do domácího prostředí si odváží vedení v sérii 2:0. Ve druhém utkání série Předkola play off Tipsport extraligy proti Bílým Tygrům prohrávali o dvě branky, ale Jakub Navrátil s Janem Bambulou se postarali o vyrovnání, načež prodloužení opět rozhodl Jakub Orsava.

FOTO: Bílí Tygři Liberec

„Ukázali jsme tu týmovost, kdy jsme v posledních deseti minutách byli dvakrát vyloučeni. Ubránili jsme to, zblokovali jsme tam střely, vyhodili jsme to a pak jsme vyrovnali. Kuba Orsava, hrdina prodloužení, pak rozhodl. Odvážíme si dva body, které jsou hodně cenné. Budeme se snažit to ukončit hned v sobotu,“ hlásil bezprostředně po utkání Jan Bambula.

„Musíme ale zůstat nohama na zemi a bojovat dál,“ apeloval olomoucký forvard. „2:0 v hokeji neznamená nic. Může se to otočit, ale já věřím, že ne a vyhrajeme hned v sobotu.“

Série mezi Libercem a Olomoucí tak probíhá ze všech sérií předkola nejpřekvapivějším způsobem pro hokejovou veřejnost. Jak to vidí sám Bambula? „Pro nás to překvapení není. My jsme věděli, že je můžeme porazit, ale netušili jsme, že můžeme urvat dva body. Jsme za ten stav rádi.“

Kohouti byli v obou zápasech i střelecky aktivnější. První utkání patřilo oběma gólmanům, také v tom druhém Daniel Král několikrát své mužstvo podržel. „Jejich gólman zase chytal výborně, ale my jsme dodržovali to, co jsme měli. Hráli jsme zodpovědně dozadu a vrátilo se nám to tak, že jsme to otočili,“ měl jasno havířovský rodák.

Třiadvacetiletý křídelník samozřejmě pochválil také olomoucké brankáře. Branislav Konrád do třetí třetiny druhého duelu sice nenastoupil, Jakub Sedláček jej však výborně zaskočil. „Naši gólmani nás drží celou sezónu. Braňo nás znovu tyto dva zápasy výborně držel a Kuba Sedláček měl třetí třetinu také výbornou. Musíme jim poděkovat,“ smekl český reprezentant.

Hrdinou utkání byl nakonec opět Jakub Orsava, nicméně bez Bambulovy vyrovnávací branky by Hanáci na obrat pomýšlet nemohli. Gól na 2:2 přišel minutu před koncem třetí části. „Viděl jsem, že Kuba Navrátil jede dolů, tak jsem se snažil odskočit. On mi to tam krásně hodil a já to se štěstím procpal. Štěstí, ale i to k tomu patří,“ uzavřel Bambula.