Záskok na poslední třetinu. Chytil jsem dvě střely a začal jsem si věřit, řekl Jakub Sedláček

Daniel Fekets
L I B E R E C - Velmi složitou situaci při druhém utkání série Předkola play off Tipsport extraligy musel řešit Jakub Sedláček, který místo Branislava Konráda naskočil do třetí periody. Třiatřicetiletý gólman ale vše zvládl na výbornou, zapsal si sedm úspěšných zákroků a dopomohl k vítězství 3:2 po prodloužení.

FOTO: Michal Struž

„Je to vždy nepříjemné, navíc v takové situaci, ale snažil jsem se přepnout na ten zápas a naštěstí to vyšlo. Jsem za to rád,“ prohodil po utkání Jakub Sedláček.

„Nejtěžší je se do toho co nejdříve dostat. Chytil jsem tam dvě střely a začal jsem si věřit. Naštěstí tam žádný gól nepadl,“ doplnil.

Do brány šel za stavu 2:1 pro domácí, ale poté už přihlížel jen brankám v liberecké síti. V poslední minutě srovnal při powerplay Jan Bambula, na začátku prodloužení poté zápas znovu rozhodl Jakub Orsava.

„Popravdě řečeno jsem ten poslední gól neviděl,“ řekl Sedláček. Bude mít Orsava od spoluhráčů na talíři, že rozhodl druhý zápas po sobě? „S Kánisem (Janem Káňou) si z něj děláme srandu pořád, takže to nebude jen díky tomu gólu,“ smál se zlínský rodák.

Mora se tedy díky výhrám 1:0 a 3:2 vrací na domácí stadion ve skvělém rozpoložení. Sérii bude moct rozhodnout už v sobotu. „Neřekl bych, že jsme byli úplně lepší, možná v některých částech a pasážích. Dobře jsme se na ně připravili. Určitě byl na Liberec větší tlak než na nás. Myslím si, že to pořád takhle bude,“ navázal brankář.

„Asi nikdo to nečekal, pro nás je to výborný stav. Doufám, že jeden z těch dvou zápasů uhrajeme,“ dodal odhodlaně. Favorizovaný Liberec se tedy ocitne na pokraji vyřazení, nicméně role týmu, který musí, mu nadále zůstává. „Já si myslím, že pořád nejsme favorité. Budeme hrát to, co umíme. Doufám, že vytvoříme dobrou kulisu a alespoň jeden vyhrajeme,“ uzavřel Sedláček.