Soupeř potrestal naše chyby, míní Dalibor Řezníček po třetím zápase

Eliška Faltýnková
O L O M O U C - Předkolo play-off zamířilo na Hanou, kde si olomoučtí hokejisté mohli vybojovat postup do čtvrtfinále. Na konci napínavého duelu se však nakonec radoval Liberec a snížil stav série na 2:1. O průběhu utkání se rozhovořil autor dvou branek, Dalibor Řezníček.

FOTO: Michal Struž

V prostřední části dokázali Hanáci obrátit skóre na svou stranu, ve třetí třetině ale Tygři vstřelili dva góly a připsali si první vítězství v předkole. „Chybělo tomu jen dotáhnout poslední třetinu, nic víc. Ve druhé třetině jsme zlepšili svůj výkon a otočili skóre. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že to dotáhneme a vyhrajeme. Bohužel, soupeř otočil a nepodařilo se nám to,“ vyjádřil se k vývoji zápasu Dalibor Řezníček.

Olomouc měla příležitost ukončit sérii už po třech zápasech. Řezníček však odmítl, že by na ně kvůli tomu dolehla tíha okamžiku: „Nemyslím si, že jsme se z toho nějak podělali. Soupeř měl ve třetí třetině dvě šance a obě využil, to je jako v každém zápase. Prostě jsme byli potrestáni za chyby.“

„Neřekl bych, že soupeř něco změnil. Nijak nás nepřekvapil. Věděli jsme, že budou hrát dobře a budou kousat. Nemohli jsme si myslet, že vyhrajeme 5:0 a půjdeme domů,“ dodal ještě směrem k výkonu Liberce.

Olomoucký obránce čekal na gól v play-off extraligy dlouhých 13 let. Ve třetím utkání se trefil rovnou dvakrát, a to dokonce v rozmezí 63 sekund. „V první situaci jsem nemohl střílet přímo na bránu. Dával jsem kotouč na mantinel, chtěl jsem ho dostat do předbrankového prostoru. Puk se ale odrazil přímo za gólmana. Druhý moment přišel během přesilovky, kdy se mi otevřel prostor ke střele, kterou tečoval hostující hráč a taky to tam spadlo. U obou gólů jsem měl trošku štěstíčko, ale samozřejmě jsem za ně rád,“ zhodnotil své úspěšné trefy.

Čtvrtý gól vstřelili Severočeši během vlastního oslabení, nakonec to navíc byla trefa vítězná. „Gól při naší přesilovce je samozřejmě vždycky chyba, kór v tak důležité chvíli. Situaci jsem ale neviděl, takže nevím, jak k tomu došlo. Nejspíš soupeř potrestal naši chybu,“ poznamenal k rozhodujícímu momentu zápasu hráč se čtrnáctkou na zádech.

Sám měl poté ještě příležitost utkání vyrovnat, když v mezikruží příhodně dostal kotouč na hokejku: Kotouč se odrazil od mantinelu, přímo mně do kroku. Viděl jsem, jak tam soupeř lehl a snažil jsem se puk tlačit nahoru. Bohužel jsem to trefil špatně, gólmanovi přímo do náruče. Šlo asi o největší šanci od čtvrté branky Liberce, takže o to víc mě mrzí, že jsem ji neproměnil. Ne kvůli hattricku, ale protože jsme mohli vyrovnat.“

Hned v neděli čeká kohouty další utkání. Bude do něj potřeba něco změnit? „Podíváme se na video, ukážeme si nějaké chyby. Myslím si, že nic moc měnit není potřeba. Stačí hrát stejně, udělat méně chyb a vyhrát,“ zakončil Řezníček.