Dřeme a snažíme se hrát co nejlépe, řekl Lukáš Nahodil. Jak popsal kuriózní gól?

Petr Martínek
O L O M O U C – Hanáci nastupovali do nedělního utkání s Libercem s druhým mečbolem. V této sérii předkola ale zatím domácím týmům není přáno, což bylo potvrzeno i v zápase číslo čtyři, kdy Liberec si díky výhře 5:3 vynutil i rozhodující páté utkání. Po konci duelu se k odehranému souboji vyjádřil útočník Lukáš Nahodil.

FOTO: Michal Struž

Od listopadu do února jste vyhráli deset z jedenácti domácích utkání. Od poslední reprezentační pauzy jste ale všech sedm duelů v plecharéně prohráli. Co se stalo?

Kdybych znal odpověď, rád odpovím. Nedokážu to říct, nevěděl jsem o této statistice.

Jak byste zhodnotil čtvrtý zápas, kdy měl Liberec gólově navrch a vy jste museli dotahovat skóre?

V každém případě to bylo těžké utkání. Dřeme, snažíme se hrát co nejlépe a věříme, že to v pátém utkání bude z našeho pohledu lepší.

Jaký byl pro vás osobně návrat na led po té pauze?

Šíleně náročný, hned po pěti vteřinách jsme lovili puk z naší sítě po mé chybě. Bylo to hrozné, ten nejhorší možný scénář. Kluci mi pak pomohli a zlepšilo se to.

Cítíte v této sérii, že hra a styl hry soupeře se postupně mění pro fázi play-off?

Já jsem nic necítil, já hrál první zápas. Raději se zeptejte mých spoluhráčů.

Vy jako autor prvního gólu Olomouce jste předvedl kulišárnu zpoza branky, která nakonec skončila v síti. Jak se to celé zrodilo?

Hledal jsem někoho před brankou, ale žádná možnost, jak to udělat, mě nenapadla. Tak jsem to zkusil takto a ono to dopadlo. Chtěl jsem, aby se puk od gólmana odrazil do branky. Tento gól ale bohužel nic neřešil.

Přesilovky se vám nepovedly. Bylo to třeba tím, že vás měl Liberec načtené?

Nabízí se to jako jedna z možností. Mají zkušené hráče, třeba Tomáš Filippi se dobře předvedl ve hře pět na tři. Máme den pauzu, můžeme si situace připomenout, říct si k tomu vše potřebné a vymyslet něco jiného. Hlavně se pokusíme si přesilovými hrami pomoct celkově k výsledku.

Chybí tam víc střel z první, nebo se jen hůř dostává do šancí přes dobrou libereckou obranu?

Brání to dobře, bohužel pro nás. My máme dobré hráče na přesilovce, tak snad se to zlepší do úterý.

Soupeř má skvělé hráče na vhazování. Co dělají tak dobře v této disciplíně?

Jejich kvalitu nezpochybňuji a uvědomujeme si to. Hledáme na to recept, já ho vlastně pořádně nenašel. Musím se na to zaměřit.

Dá se na vhazování nějak připravit? Třeba videem.

To je o každém hráči, jak si to vyhodnotí. Někdo nechce hokej vidět od doby, co skončí zápas, jiný to studuje a dívá se na to. Je to individuální. Já se na to budu muset podívat.