Další zkušenosti z NCAA! Defenzívu Hanáků posílí slovenský reprezentant Marek Korenčík

Daniel Fekets, Michal Jonáš
O L O M O U C - Olomoucká obrana před sezónou 2024/2025 nikterak neoslabila, i tak ale do svých řad vítá nové jméno. Kvalitu i důraz směrem do defenzívy by měl přinést Marek Korenčík, jenž podobně jako Jakub Sirota čtyři roky působil v NCAA. Minulou sezónu strávil ve Slovanu Bratislava i Michalovcích.

FOTO: HC Slovan Bratislava

Marek Korenčík je žilinským odchovancem, v domácím klubu působil do dorostenecké kategorie. Od roku 2015 hájil barvy mládežnických týmů švédské organizace Luleå. Díky čtyřletému, a velmi úspěšnému angažmá ve Skandinávii, se dostal do slovenských reprezentačních výběrů do osmnácti i dvaceti let.

Na světových šampionátech si zahrál dohromady třikrát. V roce 2017 reprezentoval Slovensko na MS U18, v následujících dvou sezónách hned dvakrát nastoupil na juniorském mistrovství světa. V ročníku 2018/2019 v Luleå HF dokonce plnil roli kapitána juniorského týmu.

Poté se na čtyři sezóny přesunul za moře, kde v týmu UMass-Lowell hrál NCAA, ligu amerického univerzitního hokeje. Korenčík se následně podobně jako Jakub Sirota rozhodl vrátit do Evropy, v loňské sezóně působil v Michalovcích i Slovanu Bratislava.

Za své výkony si v listopadu 2023 vysloužil pozvánku na Německý pohár, kde se mimo jiné potkal se Silvesterem Kuskem. V průběhu sezóny odehrál za slovenský národní tým dohromady čtyři zápasy.

Brzy pětadvacetiletý Marek Korenčík je čtvrtou letní posilou olomouckého mužstva. Už dříve klub informoval o příchodech Petra Fridricha, Martina Kohouta a Jakuba Doktora.

Novou posilu, která s týmem trénuje už od začátku letní přípravy, ale její příchod z důvodu předchozí smlouvy dosud nemohl být oficiálně zveřejněn, popsal fanouškům jednatel a hlavní trenér Jan Tomajko: „Marek má výborné parametry, takže budeme jenom rádi, když nám pomůže. Ale každý hráč si to musí uhrát, stejně jako ostatní posily.“

Obsáhlý rozhovor s Markem Korenčíkem vám na našich webových stránkách nabídneme v průběhu pondělního dne.

ŠIRŠÍ KÁDR HC OLOMOUC PRO LETNÍ PŘÍPRAVU 2024/2025

Brankáři: Branislav Konrád, Jakub Sedláček.

Obránci: Jiří Ondrušek, Jan Švrček, Dalibor Řezníček, David Škůrek, Jakub Sirota, Alex Rašner, Tomáš Černý, Lukáš Mareš, Adam Rutar, Marek Korenčík.

Útočníci: Lukáš Nahodil, Jakub Orsava, Lukáš Klimek, Jan Knotek, Jan Káňa, Pavel Musil, Martin Kohout, Silvester Kusko, Lukáš Anděl, Rok Macuh, Jakub Doktor, Jakub Navrátil, Petr Fridrich, Michal Kunc, Karel Plášek, Joshua James Mácha, Matouš Menšík, Daniel Ministr, Matěj Tomajko.