Místo bruslí kopačky! Fotbalový duel se Sigmou Hodolany ovládla Mora po penaltách

Štěpán Navrátil
Červen si hokejisté Olomouce okořenili fotbalovým utkáním proti Sigmě Hodolany. Téměř půltisícovka fanoušků sledovala napínavý duel, který po sedmdesáti minutách skončil nerozhodně 4:4. O vítězi tak rozhodl až penaltový rozstřel, v němž si vedla lépe Mora.

FOTO: Michal Struž

První větší šanci měla v samostatném úniku Sigma, jenže Róbert Petrovický v brance předvedl rychlé reflexy a balon vyrazil mimo tři tyče. Asistent trenéra čaroval i o pár minut později, kdy vyboxoval prudkou ránu z hranice šestnáctky, následně mohl Moru poslat do vedení Branislav Konrád, jenže z dobré pozice jen přestřelil břevno.

V 18. minutě se postaral o první trefu utkání Jakub Doktor po přesné střele na zadní tyč, jenže hned po minutě dokázala Sigma vyrovnat. S góly se roztrhl pytel, ve 21. minutě znovu poslal Moru do vedení marketingový manažer Simon Vejtasa, do 34. minuty však Sigma otočila na 3:2 ve svůj prospěch.

Ve druhém poločase se dlouho hrálo bez branek, Rok Macuh svou šanci sice ještě nevyužil, ale o chvíli později už vyrovnal ranou bodlem Michal Kunc. V 67. minutě se navíc trefil na zadní tyč Jakub Sirota, na druhé straně však Sigma za minutu znovu vyrovnala. Těsně před koncem mohla Mora rozhodnout, jenže se ve vyložené příležitosti neprosadila, a tak základní hrací doba skončila remízou 4:4.

O vítězi tak musely rozhodnout až penalty, v nichž zůstal Róbert Petrovický v prvních třech pokusech nepřekonán, zatímco Matouš Menšík se zakončením do středu nemýlil a Rok Macuh vypálil přesně k tyči. Napočtvrté už Róbert Petrovický neudržel své penaltové kouzlo, jenže na druhé straně se rovněž prosadil Jakub Sirota. Penaltový rozstřel tak rozhodl o výhře Mory.