Na trávníku šel do útoku! Mám toho vzadu dost, směje se Branislav Konrád. Na led se všichni těší

Petr Martínek
O L O M O U C – Jeho jméno zná každý fanoušek kohoutů, v Olomouci čeká slovenského brankáře Branislava Konráda jubilejní desátá sezona. Tradičně v rámci letní přípravy přišlo zpestření v podobě fotbalového utkání se Sigmou Hodolany, ve kterém ho diváci neviděli mezi třemi tyčemi, ale v poli. Jak mu vyhovovala tato pozice a jak moc ho to táhne zpátky na led?

FOTO: Michal Struž

Braňo, jak sis užil fotbalové utkání v Hodolanech?
Užil jsem si to. Zahrál jsem si jeden poločas, když jsem si oddychl, tak jsem to na druhý poločas nerozhýbal. Sice jsem se gólově neprosadil, ale to vůbec nevadí.

Nechtěl ses stejně jako na ledě postavit i na trávě do branky?
Ne, nikdy a nikde. V žádném jiném sportu kromě hokeje, raději jdu do útoku. Mám toho vzadu dost, a tak si rád vyzkouším zase něco nového.

Sleduješ ve volném čase fotbal, třeba nyní probíhající mistrovství Evropy?
Ano, dá se říct, že možná ještě víc než hokej.

Jak zatím probíhá letní příprava? Jak se cítíš v jejím průběhu?
Zatím dobře. Je to samozřejmě náročné, je za námi šestý týden. Pomalu už finišujeme, ještě zhruba tři týdny, poté krátké volno, a pak vyjedeme zpátky na led, na který se všichni těšíme. To je to, co nás baví nejvíc.

Takže dá se říct, že ti led chybí?
Začíná mi chybět.

Uplynulou sezonu jsi celou strávil v brankářském tandemu s Jakubem Sedláčkem. Jak jste si sedli?
Když je to SEDláček, tak jsme si museli SEDnout (smích). Dělám si srandu, úplně v pohodě. Sedli jsme si skvěle jak po lidské stránce, tak i po té sportovní. Naše spolupráce funguje výborně.

Panuje mezi vámi zdravá rivalita?
Každý chce samozřejmě chytat co nejvíc. Proto tvrdě trénujeme, abychom měli co nejvíc zápasů, a ten, komu to půjde nejlépe, ten se postaví mezi tři tyče.

Před tebou je nyní jubilejní desátá sezona v dresu Olomouce. Máš nějaký cíl? Co od ní očekáváš?
Chci být hlavně zdravý. Když se toto splní, snad mi to půjde v brance. Nedávám si nějaké konkrétní cíle, abych posléze nebyl zklamaný, kdyby něco nevyšlo.