Já jsem se netrefil, to byl Muska, smál se po výhře Rok Macuh. Co hráčům výkon napověděl?

Štěpán Navrátil
V prvním přípravném utkání vyzvali Hanáci slovenský Zvolen. Dlouho se hrálo bez branek, ale od 54. minuty vstřelila Mora dva góly, čímž rozhodla o své výhře. První ostrá prověrka v nové sezoně odkryla hráčům spoustu informací, na které je potřeba se zaměřit.

FOTO: Michal Struž

Po letní pauze rozehrála Mora nový ročník proti slovenskému Zvolenu, který má na soupisce několik zajímavých jmen pro české fanoušky, ovšem svým herním stylem byl pro hráče velkou neznámou. „Věděli jsme, že budou hodně bruslit, mají šikovné hráče. Jak proti týmům ze Slovenska nehrajeme, moc nevíme, co od nich čekat,“ přiznal Rok Macuh.

Hanáci si však dali cíl jasný, a to soustředit se především na vlastní předvedený výkon a dodržovat domluvené herní prvky, což potvrdil i slovinský útočník: My jsme do zápasu šli s tím, že se budeme soustředit na svůj výkon a na svoje systémové věci. Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale popravdě výsledek se tady v přípravných zápasech moc nepočítá.“

Dlouho se hrálo bez gólu a hráči se až s postupem času dostávali do tempa a začali si vytvářet lepší brankové příležitosti. „První zápas je samozřejmě vždycky těžký. Měli jsme trošku horší podmínky s tou mlhou a podobně, ale na druhou stranu jsme to měli všichni stejné, první zápasy jsou takové. Než se do toho dostaneme, zkoušeli jsme i nějaké nové věci. Víme, že to nebylo ideální, ale od toho jsou tyhle duely, abychom se připravili na sezonu,“ popisoval Macuh.

V průběhu několikrát zazvonila tyčka za zády gólmana Zvolenu Pavla Kantora, první trefy se domácí fanoušci dočkali až v 54. minutě. „Měli jsme spoustu šancí, byla tam i přesilovka pět na tři a podobně, ale netlačili jsme se do brány tím způsobem, jak bychom měli. Když beci stříleli, neměli jsme screening před bránou, přesně takové věci musíme zlepšit, abychom dávali více gólů,“ má jasno forvard Olomouce.

Sám byl přitom označen za střelce nakonec vítězného gólu, ale po konci utkání sám přiznal, jak to vlastně bylo. „Já jsem se netrefil, to byl Muska (Pavel Musil) a jen to špatně oznámili. Má asi o patnáct kilo míň, takže nevím, jak si nás spletli,“ smál se Rok Macuh.

Další utkání čeká Hanáky v úterý 13. srpna na Slovensku proti Slovanu Bratislava. Jaký mají do té doby hráči plán? Každý den se můžeme zlepšovat. Už teď nás určitě čeká něco nového a budeme se hlavně připravovat na soupeře,“ dodal nakonec.

Děkovačka Roka po vítězném utkání proti Zvolenu: