PREVIEW: Po hanáckém derby přichází v přípravě na řadu to moravské. Do Olomouce míří Kometa Brno

Petr Martínek
O L O M O U C - Kohouti se v rámci série přípravných zápasů opět představí na domácím ledě. Síly poměří s nedalekým extraligovým soupeřem, na zimák přijede Kometa Brno. Úvodní buly je naplánováno na 18:00. Vstupenky zakoupíte ZDE.

FOTO: Michal Struž

Vstupenky na utkání si můžete obstarat online zde. Pokladny zimního stadionu pak budou otevřeny klasicky dvě hodiny před zápasem.

Z kabiny Mory:

Moravské derby před námi, o víkendu se konalo poprvé od roku 2003 to hanácké s HC Zubr Přerov. Spousta odchovanců nastoupila proti klubu, kde začínala a diváci po bezbrankové první třetině viděli vítězství 5:1, které orámoval dvě přesnými trefami útočník Jan Káňa. Trefil se podruhé v přípravě i nový útočník Martin Kohout, v minulé sezoně hráč našich soupeřů.

Info o soupeři: HC Kometa Brno

Jihomoravané po špatném startu minulého ročníku postupně zlepšili svou hru a po základní části obsadili konečné čtvrté místo. Výhodu přímého postupu do čtvrtfinále ale soupeř ve svůj prospěch nevyužil. Kometa narazila na Litvínov, který byl nad její síly a po sérii 1:4 na zápasy skončilo Brno před branami semifinále.

Přípravu zahájil šestý celek uplynulého ročníku ve Skalici proti Slovanu Bratislava. Utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých uspěl slovenský tým. Kometa poté odjela na Dolomiten Cup a v semifinále čtyřčlenného turnaje je čekal švýcarský Kloten. I přes brzké vedení prohrálo Brno 1:4 a v boji o bronz vyzvalo Italskou Valpusterii. Tento duel se vydařil už mnohem lépe, když náš největší extraligový rival vyhrál jasně 7:1.

Kometa se musela po sezoně vyrovnat se řadou odchodů, které ale nahradila mnoha příchody. Odcházejícího Dominika Furcha nahradil slovinský gólman Gašper Grošejl, který prostředí nejvyšší soutěže zná. Ze zahraničí se vrátil do kádru Brňanů útočník Hynek Zohorna ze švédského Oskarshamnu. Produktivitu bude chtít vylepšit z Karlových Varů přicházející Tomáš Rachůnek, vyztužit obranné řady přišel Kanaďan Brandon Davidson.

Na koho si dát pozor: Tomáš Rachůnek

Tři sezony s více než 30 body v jednom ročníku zaujalo managment Komety Brno k tomu, aby přivedlo do svých řad 33 letého útočníka Tomáše Rachůnka. Ten v dresu Karlových Varů za 52 zápasů zaznamenal 32 bodů za 13 branek a 19 asistencí. S těmito čísly byl v klubovém bodování Energie na druhém místě.

Minulý zápas Komety

HC Kometa Brno - HC Pustertal Wölfe 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 1. Marcinko (Pospíšil), 11. Ščotka (Kos), 25. Ščotka (Zbořil), 34. H. Zohorna (Flek), 46. Říčka (H. Zohorna, Zaťovič), 46. Zbořil, 47. Ďaloga (Cingel) – 55. Andregassen (Pundeller, Lacroix).

HC Kometa Brno: Postava (Krošejl) – Davidson, Ščotka, Beaudin, Holland, Gulaši, Ďaloga, D. Svoboda – H. Zohorna, Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko, A. Zbořil – Zaťovič, Kollár, Říčka – Kos, Konečný, Jedlička.

Soupiska HC Kometa Brno

Brankáři: Michal Postava, Jan Kavan, Gašper Krošelj.

Obránci: Tomáš Bartejs, Nicolas Beaudin, Marek Ďaloga, Michal Gulaši, Rhett Holland, Denis Svoboda, Jan Ščotka, Brandon Davidson.

Útočníci: Lukáš Cingel, Jan Ekrt, Jakub Flek, Andrej Kollár, Jakub Konečný, Jakub Kos, Tomáš Marcinko, Zdeněk Okál, Kristián Pospíšil, Tomáš Rachůnek, Robert Říčka, Adam Zbořil, Hynek Zohorna, Martin Zaťovič, Maroš Jedlička.