První zápas a hned první nula. Brankář Matěj Machovský si nové působiště zatím pochvaluje

Eliška Halamíčková
O L O M O U C – Šesté přípravné utkání přineslo do Olomouce druhé vzájemné měření sil se Slovanem Bratislava. Odplata za nedávnou prohru vyšla na jedničku a domácí své fanoušky potěšili hned čtyřmi góly. Své nové spoluhráče v brankovišti podržel Matěj Machovský, který si premiéru osladil čistým kontem.

FOTO: Michal Struž

První utkání v barvách Olomouce se Matějovi Machovskému nemohlo vydařit lépe. „Od kluků byl zápas perfektně odehraný. Během první třetiny Slovan k ničemu nepustili,“ smeknul nováček v brankovišti před svými spoluhráči. „Druhou třetinu mě nechali sem tam vyniknout, takže jsem se zahřál. Nebyl to ale jednoduchý zápas, bylo důležité předvést hromadu skvělých věcí, což se, věřím, povedlo,“ pokračoval Machovský a poukázal na dobře ubráněná oslabení nebo lakrosový gól Navrátila.

Ve třetím dějství se veškeré dění na nějaký čas přesunulo do útočného pásma domácích. V brankovišti tak nebylo „co na práci“. „Před zápasem jsem doufal, že bude trochu chladněji. I když jsem se moc nehýbal, cítil jsem se jako v sauně,“ okomentoval letní dusno v plecharéně olomoucký brankář a pokračoval: „Pár střel tam na mě nakonec bylo, takže jsem se zase trochu dostal do tempa a horko tak moc nevnímal.“

Probíhající příprava je pro olomoucké zatím vydařená. Domácí výhra nad slovenským celkem byla navíc čtvrtou v řadě. Před startem sezóny tak může jít o pořádné nakopnutí. „Upřímně moc nevím, jak na tom kluci byli v předchozích zápasech, možná krom poslední výhry v Ostravě. Dobrá příprava ale určitě pomůže i atmosféře v týmu, ta je zatím skvělá. Začíná nám to dobře, takže doufám, že si formu přeneseme dál do ostré sezóny,“ zhodnotil momentální rozpoložení týmu Machovský.

Do Olomouce se opavský rodák přesunul teprve před pár dny, i přes to se ale stihnul trochu rozkoukat a naskočit na led. „Přesun byl celkem rychlý. Olomouc se ozvala, jestli bych nemohl vypomoct při momentálních zdravotních potížích Braňa Konráda. Domluvili jsme se rychle, protože jsem nikde nezačínal a nechtěl jsem dlouho stát. Jsem rád, že jsem tady,“ popsal přestupovou situaci.

S novými spoluhráči se teprve seznamuje, jak ale sám říká, není těžké se do kolektivu začlenit. „Kabina je výborná, i proto že mě vzali kluci skvěle mezi sebe. Sedli jsme si a nemám si na co stěžovat. Pár kluků už znám, takže je to i o dost jednodušší,“ shrnul Machovský atmosféru v novém týmu.