Olomoucké třídy zakončily léto několika turnaji. Jak si vedly?

Zuzana Spurná
O L O M O U C - Letní příprava patří už tradičně také turnajům. A jinak tomu nebylo ani letos. Olomoucké třídy vyrazily reprezentovat do Šumperka, Vsetína nebo Liberce, jeden turnaj se ale také odehrál přímo na ledě Hanáků. Na venkovních kluzištích se kohoutům dařilo, a tak si šesťáci přivezli ze Šumperka první místo a devítka ve Lhotě u Vsetína vybojovala bronz.

Šesťáci zazářili na turnaji v Šumperku, kde se kromě domácích utkali ještě s prostějovskými Jestřáby nebo jediným zástupcem jiného kraje, Kroměříží. Domácí draky porazili vysoko 9:1 a ještě o dvě branky více přidali v utkání s Kroměříží – 11:2. Ve finále se pak utkali s Prostějovem a v rámci derby se radovali z výhry 8:2 i prvního místa na turnaji.


Sedmička vyrazila o poznání dál. Až na severu Čech se svěřenci trenérů Jana Křivohlávka mladšího a Davida Vosátka zúčastnili prestižního Memoriálu Jaroslava Kasíka. Už 22. ročník turnaje dokonce tentokrát odstartoval vnuk Jaroslava Kasíka, Michal Bulíř.

Pod Ještědem narazili kohouti na týmy jako Plzeň, Vítkovice, Sparta, České Budějovice a samozřejmě na pořádající Bílé Tygry. V silné konkurenci jen poměrně těsně nestačili na Spartu 3:5 nebo Liberec 2:5. Vítkovického brankáře překonali Olomoučtí jen jednou 1:5, dvakrát se ale také radovali z výhry, a to když vydřeli výhru nad Plzní 2:1 nebo Českými Budějovicemi 4:3. Ve čtvrtfinále však recept na plzeňského brankáře najít nedokázali a museli se tak smířit s prohrou 0:3, ale také konečným šestým místem.

Konečné pořadí na turnaji

1. Bílí Tygři Liberec
2. HC Škoda Plzeň
3. HC Vítkovice Ridera
4. Banes Motor České Budějovice
5. HC Sparta Praha
6. HC Olomouc


Devítka si zahrála rovnou dva turnaje. Nejprve vyrazila na Summer Hockey Game do Lhoty u Vsetína, kde vyzvala nejen české, ale i zahraniční soupeře. Během dvou dnů se postavila Porubě, kazašskému Brigantina Astana, Kometě, Slovanu Bratislava, Šumperku a Dukle Michalovce.

V prvním utkání s Porubou branka nepadla, proti Kazachům se ale Olomouc radovala z výher 4:0 a 5:0 a tím pádem i dvou čistých kont. S Kometou svedli deváťáci vyrovnaný boj, museli se ale smířit s těsnými prohrami 1:2 a 0:1. I s bratislavským Slovanem to bylo těsné a i tentokrát se radoval soupeř, a to z výher 2:1 a 3:1. Posledním dvěma soupeřům ale už Hanáci skórovat nedovolili. S Duklou si poradili poměrně jasně 5:0 a 7:0 a v derby se Šumperkem vydřeli výhry 1:0 a 2:0. Přestože proti Kometě odcházeli kohouti jako poražení, právě toto utkání označil realizační tým za nejlepší na turnaji. Olomouc tak z turnaje přivezla domů bronz.

Konečné pořadí na turnaji

1. HC Kometa Brno
2. HC Slovan Bratislava
3. HC Olomouc
4. HC Šumperk
5. HC Torax Poruba
6. Brigantina Astana
7. HC Dukla Michalovce

O pár dní později navíc právě Olomouc hostila další turnaj. Na domácím ledě v rámci Burget Cupu přivítala Hradec Králové, Zlín, výběr Slovenska, brněnské Warriors nebo Havlíčkův Brod. Svěřenci trenérů Tomáše Sršně a Aleše Kubáně se chvíli hledali, a tak první dva zápasy nedopadly v jejich prospěch. Zlínu vstřelili jedinou branku a museli se smířit s prohrou 1:3, s Warriors padli 3:5. Se silným Hradcem Králové ale Hanáci vybojovali remízu 1:1 a z dalších dvou zápasů už odcházeli jako vítězové. Havlíčkův Brod porazili 7:0, Warriors pak 5:0. V konečném pořadí tak obsadili čtvrté místo.

Konečné pořadí na turnaji

1. Mountfield Hradec Králové
2. HCM Warriors Brno
3. HC Berani Zlín
4. HC Olomouc
5. BK Havlíčkův Brod
6. Slovakia Lions