Fantastická příprava? Důležité bude bodovat v extralize, říká Petr Fridrich

Michal Jonáš
O L O M O U C - Také pátý a poslední domácí zápas v přípravě kohouti zvládli vítězně. Už po dvou minutách a sedmi sekundách otevřel skóre utkání s Vítkovicemi Petr Fridrich, který na Hanou přišel právě z Ostravy.

Petr Fridrich do prvního vzájemného zápasu s Vítkovicemi nezasáhl, premiérovou šanci dostal až v odvetě hrané v Olomouci. Svůj bývalý tým pozdravil trochu netradičně – už po dvou minutách si najel do levého kruhu a po perfektní nahrávce Silvestera Kuska poslal Moru do vedení.

„Je to pro sebevědomí hráče parádní, když se něco takového povede hned v prvním střídání. Pro mě to bylo uklidnění toho nervózního začátku, potom se už hrál těžký zápas,“ zhodnotil Petr Fridrich duel s Vítkovicemi.

Letní posila Olomouce nikdy brány ostravského týmu neopustila, a tak bylo první setkání o to významnější: „Snažil jsem se to brát jako normální zápas, ale samozřejmě to pro mě bylo speciální,“ říká Fridrich.

A pokračuje: „Ve Vítkovicích jsem strávil celou kariéru včetně mládeže, takže jsem se těšil, ale šel jsem do toho s pokorou. Za gól v prvním střídání jsem rád. Ale pro nás je nejdůležitější, že jsme to dotáhli do vítězného konce,“ má radost ze stoprocentní bilance na domácím ledě.

Přišlo nějaké hecování od spoluhráčů? „Před zápasem to ani moc neproběhlo. Program je náročný, každý toho máme opravdu dost. V utkání tam pak nějakých potyček a soubojů bylo spousta,“ prozrazuje čtyřiadvacetiletý útočník.

Kohouti si po vítězství 3:2 po nájezdech připsali pátou výhru v řadě a celkově šestou ze sedmi přípravných utkání. „My jsme rádi, že dokážeme tyto těžké a vyrovnané zápasy zvládat. V sezoně se to pak může hodit,“ povídá Fridrich.

„Je určitě dobré, že máme povedenou přípravu, ale nechceme se kvůli tomu nějak povznášet do oblak. Může to být i tak, že se v přípravě daří a pak přijde extraliga a už to nejde,“ myslí si mládežnický reprezentant.

Díky šnůře pěti triumfů v řadě panuje v kabině výborná atmosféra, což je pak znát i na ledě. „Chceme vyhrávat, s nasazením chodíme i do tréninků, kde se snažíme zvládnout všechny hry a soutěže, stejně jako v zápasech. Tipsport extraliga začíná 18. září, tam budeme chtít bodovat,“ velí Fridrich.

Složení formací ještě není kompletní, avšak už se začíná pomalu rýsovat to, s kým by nová tvář týmu mohla hrát. „Zatím nastupuji s Lukášem Nahodilem a Martinem Kohoutem, spolupráce nám funguje,“ těší jej.

„Ale stále tam jsou ještě nějaké nepřesnosti. A tím nemyslím jen naši pětku. Určitě se na to ještě podíváme, máme dva týdny do startu soutěže. Potom už bude na trenérech, jak to poskládají,“ dodal střelec úvodního gólu.