Klademe důraz na náš styl, říká Róbert Petrovický. Co je s Rokem Macuhem?

Michal Jonáš
O L O M O U C – Kohouti pětici domácích přípravných zápasů zakončili vítězstvím 3:2 po nájezdech s Vítkovicemi. O malém moravském derby, vítězné sérii i chybějících hráčích mluvil asistent trenéra Róbert Petrovický.

Foto: Michal Struž

Pane trenére, jak byste utkání s Vítkovicemi zhodnotil?

Velmi povedený start, byli jsme koncentrovaní a rychlí. Mohli jsme ještě trochu přitlačit, ale soupeř samozřejmě rychle zjistil, že jsme na ten zápas dobře připravení, protože jsme byli efektivní. Potom se to už začalo trochu měnit. Zápas byl jak na vlnách. Druhou třetinu jsme nehráli dobře, tam bylo několik nepovedených věcí, Vítkovice nám párkrát unikly. Trochu jsme opustili od naší hry.

Ve třetí třetině byly šance na obou stranách. Měli jsme více přesilovek, ale kvůli ledu i soupeři nám příliš nevyšly. Samozřejmě musíme je zjednodušit, ta efektivnost by měla být lepší. Je důležité střílet. Pak to bylo o jedné šanci, brankáři tam oba týmy podrželi. Vyhráli jsme až na nájezdy, ale ta vítězná vlna tam je, za to jsme rádi.

Byla perfektní atmosféra, tvrdé souboje i bitka. Duely se hrají čím dál více v ostřejším tempu, cítíte, že se start Tipsport extraligy už blíží?

Všichni na to myslíme. Tím, že jsme zvládli ten první vzájemný zápas s Ostravou výsledkově lépe, tak to nechtěli nechat jen tak. Blíží se sezona, takže je potřeba se mentálně připravit, je potřeba ty zápasy uhrát a dotáhnout je do vítězného konce. V přípravě jsme se na to dobře nachystali, teď si trochu odpočineme a můžeme jít na to.

Vyhráli jste šest ze sedmi zápasů. Říkáte si stále, že je to pouze příprava?

Díváme se jen na sebe, klademe důraz na náš systém a styl hry. Kluci už to pochopili. Ta příprava je dostatečně dlouhá na to, aby si to sedlo. Jasně, každá výhra potěší, jenže pak na to musíme zapomenout, protože se hraje od nuly. Je tu obrovská konkurence, ale myslím, že na to hráči budou dobře připravení. Už se na to snažíme chystat i mentálně.

V utkání se neobjevili Rok Macuh, Alex Rašner, ani Michal Kunc. Trápí je nějaké zranění?

Roki hrál za Slovinsko na olympijské kvalifikaci a bohužel utrpěl otřes mozku. Přesně nevím, jak se to stalo, ale důležité je, že už od pondělí by měl trénovat s námi. Ostatní kluci nemají nic vážného, jen natažené svaly nebo drobnější zranění. Naštěstí nemusí nic léčit dlouhodobě, takže si jen pár dní odpočinou. S nimi už také od příštího týdne počítáme.