Vyloupení O2 areny nebo demolice Plzně! Tohle jsou nejlepší zápasy minulé sezony

Michal Jonáš
Nový ročník Tipsport extraligy už klepe na dveře! Zkraťte si čekání na první domácí zápas a v článku níže si připomeňte ty nejlepší zápasy Mory v sezoně 2023/24. Vstupenky na utkání proti Pardubicím můžete koupit ZDE.

Foto: Michal Struž

Bratři Kašové konečně poraženi

HC Olomouc vs. HC VERVA Litvínov 2:1 (22. října 2023)

Kohouti do minulého ročníku Tipsport extraligy nevstoupili zrovna pravou nohou - z úvodních dvanácti zápasů dokázali do vítězného konce dotáhnout pouze tři. Naopak Litvínov prohrál jen úvodní duel s pardubickým Dynamem, na svého dalšího přemožitele jinak stále čekal.

Začátek vzájemného utkání byl z obou stran opatrný, Hanáci se proti velmi produktivní Vervě více soustředili na obranu. Časem však i oni přidali na aktivitě, a tak zaplněná plecharéna sledovala atraktivní duel.

Přes nespočet šancí na obou stranách se na úvodní trefu čekalo až do poloviny klání, kdy Ondřej Jurčík zavěsil přesný pas Zileho pod břevno. Za necelé čtyři minuty později ujel Rok Macuh do přečíslení, které svižnou střelou do sítě zužitkoval Jakub Navrátil.

Ve třetí třetině Jakub Sirota šikovnou pobídkou zpoza klece našel volného Jana Bambulu, jenž pohotově dorazil hrací předmět za brankovou čáru. V závěru hry odvolali svěřenci Karla Mlejnka brankáře, k dispozici měli také dvouminutovou přesilovku.

Obrovské drama vyvrcholilo v posledních vteřinách hry hromadnou bitkou u trestných lavic, to však nemohlo olomouckým fanouškům ani hráčům zkazit radost z cenné výhry.

Mora expressem (opět) pro tři body

HC Sparta Praha – HC Olomouc 1:4 (30. prosince 2023)

Den před silvestrovskými oslavy se Olomouc společně s více než tisícovkou fanoušků vydala na velkolepý vlakový výjezd do Prahy. Hanáci se v úvodu zápasu prezentovali velice energickým hokejem, první gólový úspěch proto na sebe nenechal dlouho čekat. Už v čase 10:46 zakončil pohlednou souhru červenobílých v útočném pásmu přesným projektilem nad lapačku Rok Macuh.

Kohouti si posléze připravili nespočet dalších kvalitních šancí, jenomže žádná z nich mezi třemi tyčemi neskončila. Naopak prudká střela Miroslava Formana na konci dvacetiminutovky proletěla až za Sedláčkova záda, do kabin se tak šlo za nerovnovážného stavu.

Ve druhé části čekala svěřence Jana Tomajka obrovská výzva – ubránit dvojité oslabení proti týmu s nejlepší přesilovkou. Nicméně červenobílí náročné čtyři minuty zvládli fantasticky, za což jim odměnou bylo pětiminutové vyloučení na straně Sparty.

V početní výhodě se Pláškovo nahození odrazilo od gólmana přímo na hokejku Roka Macuha, jenž z první trefil odkrytou bránu a poslal Moru znovu do vedení. Tvrdý boj skončil až v čase 57:49, kdy nečekanou protiakci úspěšně zakončil Jan Bambula do brány. Vítěznou tečku pak obstaral Lukáš Nahodil trefou přes celé hřiště do prázdné brány.

Pět využitých přesilovek a demolice Plzně

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 7:3 (7. ledna 2024)

První domácí zápas roku 2024 Olomouc sehrála proti Plzni. Střeleckou listinu otevřel už po dvou minutách Jan Káňa. V osmé minutě kohouti využili svou druhou početní výhodu, když po Káňově přihrávce přesně pálil Lukáš Nahodil. Na začátku druhé části se pak olomoucká devatenáctka prosadila znovu.

Ve 27. minutě snížil Ondřej Mantýs, jenomže za 31 sekund přišla odpověď z hole Michala Kunce. Následně se Indiáni dvěma góly dotáhli na rozdíl jednoho gólu, avšak poslední slovo měli červenobílí. Nejprve se prosadil Silvester Kusko, kterého následoval Jan Bambula, na finální výsledek 7:3 upravil skóre Lukáš Klimek.

Brutálních 105 vteřin s Mladou Boleslaví

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 7:1 (21. ledna 2024)

Osmatřicáté kolo Tipsport extraligy proti Hanákům postavilo Mladou Boleslav. První třetina změnu stavu nepřinesla, ovšem poté nastala gólová smršť. V čase 24:11 otevřel skóre Adam Rutar, hned po 24 vteřinách na něj navázal Lukáš Nahodil.

Za dvě minuty se bruslařům podařilo snížit, nicméně jejich radost trvala pouhých 19 vteřin. Tentokráte byl úspěšný Michal Kunc, za půl minuty přidal čtvrtou branku Jakub Navrátil. Na konci prostřední dvacetiminutovky se prosadil také sváteční střelec Jan Švrček. Třetí dějství zahájil přesnou trefou Jan Bambula, poslední dáreček domácím fanouškům pak v čase 53:09 poslal Jakub Orsava.

Za zmínku stojí také vítězství Olomouce 2:1 proti pardubickému Dynamu, triumf 4:2 na ledě Hradce Králové nebo úspěch 5:2 nad Českými Budějovicemi.