JUN: Úspešná domácí premiéra! Junioři v posledních minutách rozhodli o výhře nad Havířovem

Michal Jonáš
O L O M O U C - První domácí zápas v Lize juniorů kohouti sehráli proti Havířovu. První třetina patřila Hanákům, kteří se po gólech Šulgana a Došlíka dostali do dvoubrankového vedení. Na začátku závěrečného dějství se hostům podařilo vyrovnat, jenže necelé čtyři minuty před koncem zařídil výhru Mory Alexej Kubát.

Foto: Jakub Šustr

Na začátku utkání hosté dostali k dispozici dvouminutovou přesilovku po faulu Alexeje Kubáta. První početní výhoda zůstala nevyužita, hned nato si oba celky roly vyměnily, ale oni olomoucký pokus gólem neskončil. Přesto plecharéna zanedlouho viděla první branku, v čase 11:51 rozvlnil soupeřovu síť Viktor Šulgan.

Psala se 17. minuta, když po kombinaci Adama Kreutze a Viktora Šulgana udeřil Petr Došlík. Následně hrál Havířov další přesilovou hru, ani tentokráte se stav neměnil.

Druhou třetinu odstartovali modrobílí v početní převaze, povedenou souhru Tobiase Sajdoka a Marka Čmiela úspěšně zakončil Adam Middleton střelou mezi tři tyče. V polovině hrací doby šli hosté znovu do čtyř, žádný přesný kanonýr se v červenobílých barvách ale nenašel.

Závěrečných dvacet minut na svém úvodu nabídlo přesilovkový zásah Tobiase Sajdoka po přihrávce Marka Čmiela. Už to vypadalo, že se za vyrovnaného stavu dojde až do prodloužení, jenže milimetrový pas Kamila Drábka v čase 56:47 umístil Alexej Kubát do havířovské branky. Záverečné minuty si už kouhouti pohlídali, a tak mohli slavit první letošní vítězství.

HC Olomouc - AZ Havířov 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Šulgan, 17. Došlík (Šulgan, Kreutz), 57. Kubát (Drábek) – 21. Middleton (Čmiel, Sajdok), 46. Sajdok (Čmiel, Quitt).

HC Olomouc: D. Kroupa (L. Pytel) — M. Bohatý, A. Kreutz, R. Přidal, T. Hubáček, Š. Vrána, P. Holéczy, A. Drábek — P. Kurial, N. Miškovský, V. Šulgan, V. Neoral, F. Konesz, A. Kubát, P. Došlík, P. Ungr, M. Mičkal, R. Martiňák, K. Drábek, T. Navrátil.

AZ Havířov: D. Turoň (S. Michalik) — M. Kósa, M. Fojtík, M. Kozák, J. Maršálek, V. Jurček, M. Čmiel, A. Vítek, J. Kisza — N. Quitt, A. Middleton, H. Zálesňák, J. Toma, P. Šlampiak, J. Lipka, N. Kubečka, D. Bielesz, T. Sajdok, V. Apolenář, B. Barnošák.