Musíme si přiznat, že ve druhé a třetí třetině jsme tahali za kratší konec, řekl Pavel Musil po prvním zápase sezony

Petr Martínek
Olomouc měla úvodní zápas sezony dobře rozehraný, když po první třetině vedla 2:0. Nadějné vedení ale Mora prohospodařila ve třetí třetině a neveze z Mladé Boleslavi nic. Příčiny této těžké porážky hledal po utkání zpovídaný útočník Pavel Musil, autor gólu na 2:0.

Foto: Michal Struž

Po první třetině to vypadalo s šancemi kohoutů nadějně, i přes ztrátu vedení se málem hrálo prodloužení. Závěr ale bruslařům vyšel na jedničku a Mora nemá nic. „Musíme si přiznat, že ve druhé a třetí třetině byla Mladá Boleslav lepší a my jsme tahali za kratší konec. Musíme se z toho poučit, ukázat si důvody prohry a hlavně vedení 2:0 pro příště udržet. Měli bychom hrát chytřeji, víc si pomáhat ve hře dozadu. Měli lepší bruslení a dařilo se jim vyhrávat osobní souboje," ohlédl se Musil.

Při rozhodující brance to Mora domácím hodně ulehčila. Olomouc špatně vyhodila kotouč, k němu se dostal Adam Jánošík, měl čas popojet blíž a správně si vybral, kudy prostřelit Jakuba Sedláčka. „Já jsem tu akci bohužel od začátku neviděl, ze střídačky jsem zaznamenal až to finální zakončení. Góly po takových chybách se prostě stávají. Boleslav ve třetí třetině taky chybovala, ale my to nedokázali využít. Nastala chyba a příště už nebude," ubezpečuje útočník s číslem 87.

Udělat něco s výsledkem ještě mohla hra bez gólmana, ale častý pobyt Mladé Boleslavi v útočném pásmu toto znemožnil. „To jsem byl zrovna na ledě. Nepodařilo se nám vyhrát buly a udržet si kotouč na hokejkách. Neměli jsme sílu, oni se zase naopak nastartovali a hrozili před naší bránou," shrnul.

Bruslaři začali od druhé třetiny hrozit více, což Hanáky zaskočilo. „V první třetině nejezdila Boleslav tolik jako my, poté se zlepšili. Nevím co se stalo, asi jsme se zalekli, zatáhli jsme se. Vyhrávali souboje, byli všude o krok dříve," uvědomil si Musil.

Zatímco v loňské sezóně se Pavel Musil na první gól načekal, tentokrát mohl slavit již v prvním kole. Musil si dojel pro volný puk a v čase 15:49 zvyšoval na 2:0. „V tu chvíli kdy jsem ho dal, tak mi spadl kámen ze srdce, ale z výsledku převládá bohužel hořkost," řekl zklamaně.

V pátek hraje Olomouc doma, ve druhém kole čeká Moru těžká prověrka v podobě hvězdami nabitými Pardubicemi. „Přijede velice kvalitní mužstvo, adept na titul. Připravíme se na ně a doufám ve šťastný konec pro nás," uzavřel své povídání Musil.