PREVIEW: Kohouti míří do Vítkovic! Přivezou první výhru?

Aneta Vrabcová
O S T R A V A - Kohouti se chystají na svůj druhý venkovní zápas do vítkovické Ostravar arény. V přípravě se s Riderou utkali dvakrát, oba zápasy se jim podařilo nad Ostraváky zvítězit. Tuto sérii by chtěli protáhnout a připsat si své první body v tabulce.

Foto: Michal Struž

Z KABINY MORY

V minulém kole přivítali Hanáci loňské vicemistry z Pardubic. Přestože v první třetině domácí prohrávali již o dva góly, podařilo se jim stav vyrovnat. Bohužel to nestačilo, Dynamo si pět minut před koncem základní hrací doby vzalo vedení zpět a poté přidalo ještě jednu branku. „Samozřejmě, že nás to mrzí, závěr nám nevyšel. Ale podali jsme o moc lepší výkon, byli jsme připravenější a dřeli jsme až do závěru,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Róbert Petrovický.

V neděli kohouty čeká další náročný zápas na ledě Vítkovic, začátek sezony je nabitý. „Zatím v pohodě, je to teprve začátek soutěže. Teď toho bude víc, hrajeme devět zápasů po sobě, takže důležité je zregenerovat a vkročit pozitivně do toho dalšího. Budeme muset dobře potrénovat a snad to zvládneme,“ doufá obránce David Škůrek, který odehrál 400. utkání v Tipsport extralize a všechny v dresu Olomouce.

INFO O SOUPEŘI: HC VÍTKOVICE RIDERA

Vítkovice byly s Olomoucí v minulé sezoně tabulkovými sousedy, ale nakonec se jim podařilo Hanáky o čtyři body přeskočit a skončily na konečném devátém místě po základní části.

V letní přestávce došlo k několika změnám v kádru Vítkovic. Kromě jiných přestoupili i Matěj Machovský a Petr Fridrich. Oba se již stačili představit v dresu Mory, kdy Machovský chytal minulý duel s HC Dynamo Pardubice a Fridrich proti nim skóroval.

Letní posilou Ridery se stal brankář Lukáš Pařík, který kryje záda Lukáši Klimešovi. Z Pardubic přivedli obránce Jana Košťálka, z Litvínova útočníka Jindřicha Abdula a ze Spišské Nové Vsi dalšího útočníka Anthonyho Nellise. Všem třem zmíněným se již podařilo skórovat v novém klubu.

Vítkovice již mají za sebou dvě utkání letošní sezony. Zatímco zápas s Plzní prohrály po prodloužení, s Bílými Tygry z Liberce si poradily v základní hrací době 4:2.

Na ledě Liberce začaly Vítkovice skvěle a po první třetině již vedly o dvě branky. V prostřední části sice Liberec snížil, ale ostravský kádr ustál sílící tlak Tygrů i pětiminutové oslabení. Následné trefy Košťálka a Bukartse a také 39 zákroků brankáře Lukáše Klimeše tak znamenaly, že si z Liberce přivezly celé tři body.

Momentálně se Vítkovice nacházejí na čtvrtém místě v tabulce se čtyřmi body.

NA KOHO SI DÁT POZOR: JAN BAMBULA

Jana Bambulu jsme mohli sledovat posledních pět sezon v dresu olomouckých kohoutů. V minulém ročníku nastřílel devět branek a připsal si devět asistencí. V přípravných zápasech se může pochlubit osmi kanadskými body, za jeden gól a sedm asistencí. V mistrovských utkáních na svůj první bod teprve čeká.

MINULÝ ZÁPAS VÍTKOVIC

HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC - HC VÍTKOVICE RIDERA 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Flyn (Lantoši, Průšek), 54. Ryšavý (Thomas, A. Musil) – 10. Kalus (Barinka, Košťálek), 18.Claireaux, 48. Košťálek (Abdul, Kalus), 53. Ri. Bukarts (Clairvaux, Kalus).

HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Pařík) – Percy, Košťálek, Auvitu, Demel, Mikuš, Marcel, L. Kovář – Abdul, Yetman, Nellis – Bambula, Barinka, Zdráhal – Ro. Bukarts, Hladonik, Ri. Bukarts – Kalus (C), Claireaux (A), Lednický (A) – Hašek.

SOUPISKA HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři: Lukáš Pařík, Lukáš Klimeš

Obránci: Juraj Mikuš, Jan Košťálek, Patrik Demel, Matěj Prčík, Lukáš Kovář, Stuart Percy, Patrik Marcel, Yohann Auvitu

Útočníci: Petr Hašek, Marek Kalus, Rihards Bukarts, Anthony Nellis, Chad Yetman, Vojtěch Lednický, Jindřich Abdul, Patrik Zdráhal, Valentin Claireaux, Jan Hladonik, Roberts Bukarts, Jan Bambula, Matěj Přibyl, Marcel Barinka