Celý zápas jsme předváděli zodpovědný výkon. Proto máme tři body, váží si výhry v Brně Petr Fridrich

Štěpán Navrátil
Nová posila Petr Fridrich zatím ukazuje své střelecké schopnosti a se třemi góly vede tabulku kanonýrů Olomouce společně s Martinem Kohoutem. Svůj poslední zásah přitom přidal na ledě Komety, kdy ve třetí periodě zvyšoval vedení Hanáků už na 3:1 a přispěl k zisku tří bodů ve Winning Group Areně.

Foto: Vít Golda

V celé první třetině přestřílela Kometa Moru 8:1 a do kabin si odnášela po trefě Marcinka těsné vedení. „První třetina byl celkově takový urputný hokej. Střel nebylo na obou stranách moc, spíše hodně bloků. Celkově hokej založený na soubojích, bez nějakých velkých šancí a otevřeného hokeje,“ popisoval Petr Fridrich.

Druhá perioda však vyšla lépe Hanákům, po dokonale provedeném bekhendovém blafáku totiž vyrovnával Michal Kunc. V posledním dějství pak Olomouc rozehrála gólový koncert a třemi brankami rozhodla o své výhře, skvělý výkon přitom předvedl brankář Matěj Machovský, který za šedesát minut hry pochytal hned třicet střel Komety. „Pak jsme se zlepšili, ale myslím si, že celý zápas jsme předváděli zodpovědný, urputný a týmový výkon. Proto máme tři body,“ neskrýval nadšení z výhry útočník s číslem 11.

Sám Fridrich přitom vstřelil gól na 3:1, díky kterému Hanáci soupeři ještě odskočili. Celkově si připisuje v pátém startu už třetí zásah a společně s Martinem Kohoutem je nejlepším střelcem Mory, i když do týmu přišli teprve před startem ročníku. Určitě to je příjemné, že se takhle daří a že to tam padá. Někdy to ani není o výkonu a podobně, ale jen o tom, jestli to tam spadne. Zatím mi to tam padá a věřím, že jestli ještě zlepším svůj výkon, bude to ještě lepší. Nejdůležitější je to, že jsme začali získávat týmové body,“ naráží Fridrich na druhou výhru v řadě.

Ve vzájemných zápasech přitom Brno vyhrálo na domácím ledě posledních šest duelů s Olomoucí. Na zodpovědný výkon Hanáků ale tentokrát nenašlo recept a Mora se po třech porážkách na úvod sezóny herně zvedá. Je to vždycky jen o výkonu. Když bude výkon dobrý a tým prohraje, není to takový problém, jako když je výkon špatný, jako jsme třeba předvedli ve Vítkovicích. To je potom tlak všude a je jedno, kde se hraje. Pokud se prohrává, není to příjemné nikdy. Jsme ale rádi za tři body, zápas jsme brali s pokorou, protože jsme věděli, že Brno je doma silné,“ dodal Petr Fridrich nakonec.

Extraligový kolotoč pokračuje už v neděli, kdy od 17 hodin přivítá Mora v plecharéně doposud stoprocentní Litvínov. Vstupenky na utkání si můžete obstarat online zde.