Myšlenku jsem měl, ale gólman mě přečetl, popisoval Navrátil šanci z trestného střílení. Jak na Spartu?

Štěpán Navrátil
Doposud neporažený Litvínov zvládl vyrovnaný duel na Hané o gól lépe a zapsal šestou výhru v řadě. Mora se však prezentovala proti lídrovi Tipsport extraligy bojovným výkonem a až do konce sahala po bodech. Řadu šancí přitom vytvářel útočník s číslem 88 Jakub Navrátil. Co podle něj utkání nakonec rozhodlo?

Po sérii pěti výher za sebou přicestoval rozjetý Litvínov do plecharény. „Věděli jsme, že budou výborně bruslit, že budou sebevědomí, ale brali jsme je jako každého jiného soupeře. Myslím, že jsme se na ně i dobře připravili. V některých pasážích jsme byli lepší. Bohužel, ve třetí třetině jsme udělali chybičku a byli jsme za ni potrestáni,“ mrzelo po utkání Jakuba Navrátila.

V napínavé bitvě s Litvínovem Hanáci sahali po bodech, ale nakonec o tříbodové výhře hostů rozhodla spolupráce bratrů Kašových. „Neproměnil jsem šance, které gólem skončit měly, a proto jsme to nedotáhli třeba do prodloužení,“ myslel Navrátil na své příležitosti.

Sám útočník s číslem 88 se neustále tlačil do zakončení, ale rozchytaného gólmana Šimona Zajíčka nedokázal překonat. „Snažil jsem se do toho jít, ale chyběla mi trocha štěstí. Třeba nějaký lehký odraz nebo něco podobného. Důležité však je, že se do šancí dostávám. Věřím, že když tak budu pokračovat, nějaký ušmudlaný gól přijde. Nakopnu se a půjde to,“ popisoval.

Do asi největší gólové příležitosti se dostal při samostatném úniku, po kterém byl sice faulován, ale celou situaci si tak mohl zopakovat z trestného střílení. Nad čím zrovna Navrátil přemýšlel? „Když jedete sám na bránu ve hře, nepřemýšlíte tolik. Většinou uděláte, co vás první napadne. U trestného střílení je to těžší, snažíte se něco vymyslet. Platilo to i v mém případě. Myšlenku jsem měl, ale gólman mě přečetl jako čítanku.“

Extraligový kolotoč pokračuje dál a už ve středu vyzve Mora na vlastním ledě pražskou Spartu. „Neřešíme, s kým si to rozdáme. Víme, kdo přijede, s kým hrajeme. Zásadní ale je soustředit se na vlastní hru. Na to, aby každý dodržoval systém, který praktikujeme, a pak se to může přiklonit na naši stranu. Jen musíme být produktivní,“ ví dobře útočník Olomouce před dalším důležitým duelem.

Utkání se Spartou začíná ve středu od 18 hodin. Vstupenky si můžete obstarat online ZDE.