JUN: Rozjetý Písek si vypracovaný náskok pohlídal a zvítězil v Olomouci 4:1

Štěpán Navrátil
O L O M O U C – Juniorka Mory přivítala v rámci 5. kola Ligy juniorů na svém ledě rozjetý Písek. Hosté se už v první třetině dostali do vedení, které ve druhé části ještě zvýšili. Po výhře 4:1 poskočili na druhé místo západní skupiny, zatímco Olomouc je na východě šestá.

Hned ve druhé minutě se hráči Písku dostali po rychlé kombinaci do vedení. Michal Živnůstka přihrával na Dominika Postla, jenž dále posunul puk na Lukáše Mušku, který otevřel skóre utkání. O pět minut později navíc přidal Písek další trefu, tentokrát svou roli změnil z asistujícího na zakončujícího Michal Živnůstka.

Jakub Lukáš zvyšoval po individuální akci v polovině základní hrací doby už na 3:0 pro Písek, navíc se po chvíli prosadil i Vojtěch Škrdlant. Oba zásahy přitom dělila necelá minuta hry. Až v závěru druhého dějství se prosadila i Mora, a to když snižoval Patrik Ungr.

V závěru však Olomouc už duel nezdramatizovala, a tak si z plecharény odváží tři body hráči Písku, kteří poskočili na druhé místo západní skupiny Ligy juniorů. Juniorka Mory zůstává po pěti duelech na šesté pozici ve východní části.

HC Olomouc – IHC Králové Písek 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Ungr (Matyáš, Došlík) – 2. Muška (Postl, Živnůstka), 7. Živnůstka (Novák, Postl), 34. Lukáš, 35. Škrdlant (Zátopek, Kozlík)

Sestava HC Olomouc: L. Pytel (D. Kroupa) — M. Bohatý, A. Kreutz, R. Přidal, T. Hubáček, Š. Matyáš, A. Drábek — R. Martiňák, N. Miškovský, V. Šulgan, V. Neoral, F. Konesz, A. Kubát, P. Došlík, P. Ungr, M. Mičkal, P. Kurial, K. Drábek, T. Navrátil

Sestava IHC Králové Písek: M. Císař (J. Hnízdil) — D. Matějka, J. Lukáš, L. Novák, V. Dvořák, J. Jaroš, V. Studnička, L. Čunát, M. Velíšek — J. Zátopek, J. Kurfürst, D. Postl, V. Škrdlant, M. Živnůstka, L. Muška, M. Kozlík, R. Jeník, M. Mikeska, M. Denk