PREVIEW: Čeká nás další domácí zápas! Do Olomouce přijede východočeský Hradec Králové

Aneta Vrabcová
O L O M O U C - V osmém kole Tipsport extraligy bude Mora hostit Mountfield Hradec Králové. Zatímco na začátku sezony se Mountfieldu moc nedařilo, v posledním zápase dominovali. Podobný výkon by chtěli předvést i v Olomouci, v cestě jim však budou stát Hanáci, kteří jsou po triumfu nad Spartou plní sebevědomí. Úvodní buly padne v pátek v 18:00, zajistěte si své místo na zimáku ZDE.

Vstupenky na utkání si můžete obstarat online zde. Pokladny zimního stadionu pak budou otevřeny klasicky dvě hodiny před zápasem.

Foto: Michal Struž

Z KABINY MORY

Minulé utkání s pražskou Spartou skončilo pro Moru plným ziskem bodů. „Náš vstup do zápasu byl dnes výborný a dá se říct, že jsme byli všude,“ chválil své svěřence trenér Jan Tomajko. Přestože se pražskému klubu podařilo stav utkání vyrovnat, kohouti se nezalekli a vzali si vedení zpět. „Sparta byla jednoznačně lepší ve druhé třetině. Samozřejmě potom zaslouženě srovnala. Ve třetí třetině jsme se zase vrátili k té jednoduchosti, byli jsme v soubojích trošku lepší,“ zhodnotil Jan Tomajko.

Brankář Matěj Machovský v utkání proti Spartě odváděl dobrou práci, kdy v klíčových momentech podržel svůj tým. „Je to moje práce, snažím se vždy dostat do nejlepší pozice, aby se to ode mě odrazilo rychle pryč do rohu, anebo abych to chytil. Naštěstí to vycházelo a vyhráli jsme,“ řekl Matěj Machovský po výhře.

INFO O SOUPEŘI: MOUNTFIELD HRADEC KRÁLOVÉ

V loňské sezoně se klub z Hradce Králové dostal až do čtvrtfinále play-off, kde podlehl sousednímu Dynamu Pardubice. S Pardubicemi se Hradci podařilo zvítězit pouze v jednom zápase.

V letním přestupovém období opustilo klub větší množství hráčů. Mezi ně patří i Jan Lukáš a Jan Eberle, tedy bývalí kohouti, nebo také Michael Gaspar, Radek Pilař a Lukáš Pajer. Všichni zmiňovaní zamířili do první ligy. Christophe Lalancette pro změnu přestoupil do Plzně, Bohumil Jank do Třince a Patrik Marcel posílil Vítkovice. Do zámoří odešel Oliver Okuliar.

Na druhou stranu získali Hradečtí i nové tváře. Obranné řady posílil expardubický Martin Bučko a Dávid Mudrák ze slovenského Zvolenu. Mezi tři tyče se nově postavil Stanislav Škorvánek s Filipem Novotným, kteří se v brance střídají. Do útoku nově nastoupili Jakub Pour, Oskars Batna a Ryan Dmowski.

Mountfieldu se v letošní sezoně zatím příliš nedaří. Ze sedmi odehraných zápasů má na kontě sedm bodů a v tabulce tak zaujímá jedenáctou příčku. Ovšem poslední zápas, kdy doma hostil HC Škoda Plzeň, skončil vítězně 4:0. Hradec by tak rád na tento výsledek navázal právě v Olomouci.

NA KOHO SI DÁT POZOR: JAKUB POUR

Pětadvacetiletý útočník přišel právě z Plzně, kde strávil většinu své hokejové kariéry. V letošním ročníku nasbíral již pět kanadských bodů za čtyři góly a jednu asistenci. V minulé sezoně v dresu Škody získal celkem 19 bodů, což je jeho dosavadní maximum v extralize. Pokud bude Jakub Pour podávat v královehradeckém klubu stabilní výkony, měl by svůj kariérní strop v letošní sezoně překonat.

MINULÝ ZÁPAS MOUNTFIELD HRADEC KRÁLOVÉ

MOUNTFIELD HRADEC KRÁLOVÉ - HC ŠKODA PLZEŇ (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Kalina (Dmowski, McCormack), 20. Pláněk (Šťastný), 21. Jergl (Tamáši, Perret), 47. Freibergs (Miškář)

Mountfield Hradec Králové: Škorvánek (F. Novotný) – Freibergs, Blain (A), Kalina, McCormack, Pavelka (C), Pláněk, Mudrák – Perret (A), Tamáši, Jergl – R. Pavlík, Miškář, Šťastný – Dmowski, Batna, Estephan – A. Novotný, Štohanzl, Pour – Chalupa.

SOUPISKA

Brankáři: Jan Kasal, Stanislav Škorvánek, Filip Novotná, Jakub Tichý

Obránci: Jérémie Blain, Martin Bučko, Štěpán Černý, Ralfs Freibergs, Petr Kalina, Graeme Mccormack, Dávid Mudrák, Tomáš Pavelka, Matěj Pinkas, Martin Pláněk

Útočníci: Oskars Batna, Ryan Dmowski, Giorgio Estephan, Matěj Chalupa, Aleš Jergl, Kevin Klíma, Kryštof Lang, Patrik Miškář, Petr Moravec, Adam Novotná, Radovan Pavlík, Jordann Perret, Jakub Pour, David Šťastný, Martin Štohanzl, Alex Tamáši