Šance byly. My jsme je neproměnili, zatímco oni ano, mrzelo po porážce s Rytíři Jakuba Sirotu

Štěpán Navrátil
Po třech domácích výhrách v řadě vyrazili Hanáci na led Kladna, kde ale už od začátku utkání museli dotahovat náskok soupeře. Zatímco Mora několikrát orazítkovala brankovou konstrukci, Rytíři byli v zakončení efektivní, a nakonec slavili výhru 7:3.

Foto: Vojtěch Zajíc

Po domácích výhrách, kde Mora přetlačila Spartu, Hradec Králové i Třinec, přišel náraz v podobě porážky 3:7 na ledě Kladna. „Ukazuje se, jak jsme silní doma. Očividně jsou problémy naše cesty, takže se musíme líp připravit v zápasech,“ komentoval Jakub Sirota třetí porážku na ledě soupeře od začátku ročníku. Jedinou venkovní výhru přitom Olomouc zaznamenala proti Kometě Brno.

Po čtyřech zápasech na Hané dělaly kohoutům občas problémy i rozměry kladenské ledové plochy. „Vždycky, když sem přijedeme, máme problém. Reakce jsou jiné, hřiště je malinkaté, takže každý odhad na puk je prostě jiný. Když je někde mezi dvěma hráči, oba na to pak letí. Pokud hrajeme doma, většinou ten odraz stihnu, ale jakmile hrajeme na Kladně, všichni s tím mají problém,“ popisoval Sirota.

Gólové hody započali Rytíři už po třech minutách hry ve vlastním oslabení. „Bohužel se nám to tam blbě odrazilo a špatně jsme přečetli hráče. Když se nehraje na bránu v přesilovce, nedá to týmu dobrý signál,“ kroutil hlavou obránce Mory.

Po dalších pěti minutách hry domácí odskočili, ale za dvanáct vteřin následně odpověděl snížením na 1:2 Karel Plášek. „Celý zápas jsme dostali nějaký gól, a pak jsme se k tomu vrátili. Byla tam taková chvilka, kdy jsme vypadali, že se můžeme vrátit zpátky do zápasu, ale pak nás sekli zpátky na záda,“ mířil Sirota na třetí zásah Kladna těsně před odchodem do šaten.

Zatímco Hanáci v utkání hned několikrát orazítkovali brankovou konstrukci za zády Adama Brízgaly, Rytíři byli v zakončení velmi efektivní. „Šance byly. My jsme je neproměnili, zatímco oni ano,“ nehledal výmluvy pětadvacetiletý bek.

Co je podle Siroty klíčové k tomu, aby Olomouc dokázala ukořistit body i venku? „Musíme se z toho určitě poučit. Nebudeme vyhrávat s tolika inkasovanými góly, pokud chceme venku vyhrávat, víc jak dva dostat nemůžeme,“ dodal obránce s číslem dva nakonec.