Jsme skvělá parta bojovníků, chválí obětavost spoluhráčů Plášek. Co stálo za góly v přesilovkách?

Štěpán Navrátil
Po duelu na Kladně se Karel Plášek prosadil i doma s Karlovými Vary. V úvodní periodě využil přesilovou hru Mory a zvyšoval v té chvíli na 2:0, což se nakonec ukázalo jako vítězný gól. Jak by zhodnotil samotný závěr utkání při tlaku Energie?

Foto: Michal Struž

I když Mora už od začátku vedla, v závěru se ještě strachovala o tři body. „Nebyl to od nás dobře dohraný zápas. Jsme rádi za tři body, ale to je tak jediné. Samozřejmě jsme konečně proměnili nějaké přesilovky, což nám snad pomůže i v dalších zápasech,“ hledal Karel Plášek pozitiva.

Při závěrečném tlaku Energie se Hanáci semkli a dokázali uhájit náskok až do samotného závěru, kdy rozhodl trefou do prázdné Martin Kohout: „Jsme skvělá parta bojovníků. To je asi ono. Zrovna s Karlovými Vary jsme závěr neodehráli vůbec dobře. Podržel nás v bráně Machy, což je důležité,“ chválil spoluhráče.

Rozhodující akce se odehrály už v úvodní části, kdy Olomouc těžila ze svého důrazu na brankovišti, díky němuž využila hned dvě přesilovky. „Hodně se o tom bavíme a říkáme si, že do brány musíme chodit, hodně střílet. Dvakrát se nám to tam odrazilo, takže ta to jsme rádi,“ popisoval útočník s číslem 62.

Sám přitom zvyšoval už v 10. minutě na 2:0, když zůstal před brankou Habala trestuhodně nepokrytý a využil sérii dorážek. „Někdy to tak prostě je. Určitě jsem čekal nějakou ránu, že přijde, ale nepřišla naštěstí. Měl jsem dost času na zakončení.Plášek se tak z branky radoval už ve druhém utkání po sobě. Skóroval na ledě Kladna a nyní i doma proti Energii: „Trošku to ze mě spadlo, že jsem tam dal góly. Tentokrát to ale nebylo úplně ono, na čemž je potřeba zapracovat, ale za góly jsem rád. Tohle týmu pomůže.

Mora drží v plecharéně vynikající bilanci. Zatímco doma padla pouze se silným Dynamem a Litvínovem, venku se jí až tak nevede. „Soupeřům se tady nehraje dobře a nás ženou diváci, za což jsme rádi. Těžko říct, proč se nám venku takhle nedaří,“ kroutil Plášek hlavou. Další duel čeká Olomouc na západě Čech, kde se už v neděli střetne s Plzní.