PLZ – OLO 3:2: Kohouti venku podruhé za sebou neuspěli

Aneta Vrabcová
P L Z E Ň – Dnešní utkání si Mora zahrála v Plzni. Podařilo se jí otevřít skóre a udělat si dvoubrankový náskok, avšak Škoda dokázala vyrovnat. Ve třetí třetině se trefili domácí, a tak Olomouc těsně prohrála.

Foto: Roman Turovský

První třetinu začali aktivněji Plzeňští, ale k úspěchu jejich tlak nevedl. V šesté minutě došlo k vyloučení na straně Olomouce, ale ta si oslabení pohlídala. Druhá střela Mory na soupeřovu branku skončila v síti. Jakub Orsava se trefil přesně k pravé tyči.

Další dvouminutový trest byl znovu na straně Mory. Matýs se dostal sám před Sedláčka, ale kotouč do sítě nedostal. Ani jeden z týmů již nedokázal upravit skóre do konce první třetiny.

V čase 21:20 se na modré napřáhl Karel Plášek a jeho střela skončila v pravém horním rohu. Následné vyloučení na straně domácích nepřineslo žádnou větší akci. Ve 31. minutě byli souběžně vyloučeni plzeňský Lev a olomoucký Černý za hrubost.

Další šanci Mory obstaral Anděl, když si našel vyražený puk, ale Malík ho vychytal. Naopak domácí Lukáš Pulpán soupeřova brankáře překonat dokázal. Po vstřeleném gólu se Škoda dostala do tlaku, ale zapomněla na Musila, který ujel do brejku, ovšem Malík opět zasáhl.

Ve 40. minutě byl vyloučen Kusko za podráždění. Plzeň svoji početní výhodu dokázala proměnit a vyrovnala na 2:2. Autorem branky byl Petr Zámorský. Kohouti si vzali trenérskou výzvu, ve které neuspěli, a tak třetí dějství začali v oslabení.

Pokračující přesilová hra domácích nepřinesla žádnou slibnou akci. První šanci poslední třetiny zařídil Urban, který ujel sám na Sedláčka, ovšem ten svůj tým podržel ramenem. Ani jednomu celku se nedařilo udržet v útočném pásmu, ale i tak nějaké střely vyprodukovaly. Ovšem gólmani se nemýlili a kotouč za svá záda nepustili.

V čase 55:28 se do vedení dostali Plzeňští, kdy si střelu Lukáše Pulpána do své branky srazil Sedláček. Další pokus poslal na hostujícího brankáře Zámorský. Minutu před koncem šla Mora zkusit hru v šesti, ale vstřelit branku se jí již nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Škoda Plzeň): „Pro nás je každé utkání hrozně důležité, abychom se zvedli a ten propad zastavili a nějak vše stabilizovali. Dnes bylo mužstvo velmi odhodlané. Nemáme úplně klid na hokejkách, ale bojovností a nasazením jsme si tři body zasloužili. Padly nám šťastnější góly, ale celkově si myslím, že jsme to chtěli víc. O to cennější to je, když jsme otáčeli vývoj. Věřím, že na tohle budeme navazovat.“

Róbert Petrovický (HC Olomouc): „Samozřejmě to byl velmi těžký zápas, s ještě těžším závěrem pro nás. Myslím, že jsme byli na začátek zápasu dobře připraveni, opticky měl soupeř více ze hry, ale my měli dobrou defenzivu, v útoku jsme trošku stagnovali. Přesto jsme se dostali do vedení, následně jsme ale udělali dvě malé chybičky, čehož soupeř využil. Přesto jsme odehráli dobře střetnutí, závěr byl o jedné možnosti, nakonec se k Plzni přiklonilo štěstí. Nám už se bohužel nepovedlo vyrovnat ani při hře bez brankáře, mrzí nás to. Nyní se dobře připravíme na další utkání.“

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Pulpán (Holešinský, Klepiš), 40. Schleiss (Holešinský), 56. Pulpán – 13. Orsava (P. Musil, Kunc), 22. Plášek (Sirota)

HC Škoda Plzeň: Malík (Hrenák) – Malák, Zámorský, Skok, Merežko, Piskáček, Pšenička, Pulpán – Söderlund, Lalancette, Lev (C) – Schleiss (A), Klepiš (A), Holešinský – Simon, Mertl, Matýs – Urban, Pitule, Hauser.

HC Olomouc: Sedláček (Machovský) – Ondrušek (C), T. Černý, Sirota, Řezníček, Korenčík, Rutar, Škůrek – Káňa (A), Kusko, Kohout – Plášek, Nahodil (A), Fridrich – Kunc, P. Musil, Orsava – Anděl, Knotek, Doktor.