Report ze zápasu LIT vs. OLO (3:2)

HC Verva Litvínov

logo

3:2sn

(0:0, 1:1, 1:1 – 0:0)

logo

HC Olomouc

http://www.onlajny.com/match/index/id/153113?utm_campaign=hcolomouc&utm_source=WEB_A_2016_12_LIT

Do zápasu vbruslili lépe domácí, kteří často drželi puk na svých holích, díky čemu také přestříleli během první periody Hanáky poměrem 10:6. Olomoučtí ale nezaspali na vavřínech a hned ve druhé minutě mohli jít do vedení. Jan Eberle si prohodil bránícího Pavelku a dostal se do samostatného úniku. Při tom se pokusil prostřelit odkrytý prostor mezi Janusovými betony, jenže litvínovský brankář sklapl betony včas.

V průběhu úvodní dvacetiminutovky se toho už příliš nestalo, takže hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu. Diváky ze sedaček zvedlo až v 27. minutě pohotové zakončení Viktora Hübla. Ten si počíhal na pomezí levého kruhu a mezikruží na nečekaný pas Jánského z kleče přesně trefil pravý horní růžek. Konrád byl v ten moment bez šance.

Už se zdálo, že se tentokrát do kabin půjde s vedením Litvínova, jenže půl minuty do sirény všechny překvapil Michal Vodný, jenž z bezprostřední blízkosti Januse ztečoval kotouč do protipohybu domácího brankáře - 1:1. Tím nám skončila prostřední část zápasu a mohla následovat třetí třetina.

V té se po pár minutách dopustil olomoucký Holec faulu vysokou holí a byl poslán na trestnou lavici. Verva okamžitě přebrala touš pod svoji ochranu a prověřovala kvality Konráda. František Lukeš na modré vyslal projektil zápěstím na branku Olomouce, před kterou ho perfektně ztečoval Peter Jánský. Díky tomu šli domácí opět do vedení.

Minuty ubíhaly a naděje Mory se zmenšovala. Kámen ze srdce nejen příznivcům Mory spadl téměř 5 minut před závěrečným sirénou. Kapitán Hanáků na modré čáře vyvedeně vypíchl puk soupeři, který po odrazu od mantinelu doklouzal až do levého kruhu. Tam v rychlosti dobruslil i navrátilec do sestavy Dávid Buc a se vší silou propálil maskovaného muže soupeře.

Základní hrací doba tedy skončila nerozhodně a následovalo prodloužení. Ani v tom se ale ani jeden ze střelců obou týmů neprosadil, kvůli čemu duel došel až do samostatných nájezdů. V těch se Kohouti ani jednou neprosadili, naopak jediným přemožitelem Konráda se stal František Lukeš, který střelou pod levý beton Konráda ponechal dva body na domácím ledě. Olomoučtí tak po druhé v řadě poznávají hořkost porážky mimo základní hrací dobu.

OHLASY

Radim Rulík (HC Verva Litvínov): Věděli jsme, že Olomouc bude mít výborný začátek, že dobře bruslí a má nebezpečné brejky. Naneštěstí se nám tomu nepodařilo zcela zabránit. Nějaké šance soupeře jsme přečkali, a poté se naše hra zlepšila. Měli jsme velké nasazení, bojovnost, proto škoda, že se nám nepodařilo dovést zápas do konce za tři body. Ale jsme rádi, že se nám pak povedlo získat v nájezdech bod navíc. Viktor Hübl? Dvanáct gólů je neskutečná bilance. Drží nás v kontaktu s ostatními týmy.