Report ze zápasu OLO vs. TRI (6:0)

HC Olomouc

logo

6:0

(2:0, 3:0, 1:0)

logo

HC Oceláři Třinec

http://www.onlajny.com/match/index/id/153123?utm_campaign=hcolomouc&utm_source=WEB_A_2016_13.kolo_TRI

Zápas nezačal pro olomouckého novice v sestavě Houdka dobře, hned po 20 sekundách vyhodil puk z obranného pásma přímo za hrazení a třinečtí v následné přesilovce vyvinuli na Kohouty tlak, který pokračoval i po jejím skončení. Hra se následně vyrovnala, olomoučtí se připomenuli šancemi Řípy a Zemana. Jiří Řípa si pak šel odsedět trest za vysokou hůl a v přesilovce měl dvě obrovské šance Zbyněk Irgl, výborně však proti němu zakročil Konrád. Ten se vyznamenal i proti střele Rákose, který měl už proti sobě jen olomouckého gólmana.

Pak však udeřili domácí. Nejprve ujel po pravém křídle Marek Laš a zakončil do protilehlé šibenice Hrubce. O minutu později se dostal do útočného pásma Vodný, prokličkoval mezi obránci a přihrál doprava na Jiřího Řípu, který vymetl Hrubcovi pravou šibenici. Pak se hra vyrovnala, nikdo neměl vážnější šanci až do vyloučení Oceláře Draveckého. V následné přesilovce netrefil úplně prázdnou branku Knotek.

Třinec se do druhé třetiny snažil vstoupit aktivně, nic nebezpečného však nevymysleli. Pak byl vyloučen na dvě minuty Adamský a Olomouc nepustila Třinec z jeho obranného pásma. Vyloženou šanci Knotka a teč Eberleho ještě hosté přečkali bez újmy, pak ale Vyrůbalík našel před bránou hůl Marka Laše, který ji pouze nastavil tak, aby puk prošel Hrubcovi mezi betony.

Třinečtí pak neměli co ztratit a začali útočit a Olomouc začala faulovat. Menší trest si odseděli těsně za sebou Buc a Ondrušek, ke konci třetiny ještě Jaroměřský, třinečtí hokejisté recept na vynikající obranu Kohoutů nenašli a pokud ano, v bráně zakročil Konrád. Celkově se hra otevřela a toho využili minutu před koncem třetiny domácí. Tomáš Mikúš v úniku dva na jednoho nepřihrál a opět vymetl třineckému gólmanu šibenici. Hned po gólu si šel sednout Hrabal a jeho faul kolenem v přesilovce potrestal dělovkou od modré Alex Rašner svým prvním extraligovým gólem.

Do třetí třetiny Třinec vyměnil gólmana, nastoupil mladý Šimboch. Aktivnější byli ale domácí, kteří častěji drželi puk na holích. Gólmani v permanenci příliš nebyli, domácí se hokejem bavili a útočné kombinace až zbytečně překombinovávali, hosté se do útočné třetiny vydali ojediněle. V polovině třetiny měli Oceláři příležitost se stavem něco provést, když Růžička byl zastaven v úniku na Konráda.

Ten však potvrdil svou fazónu a Růžickovi následné trestné střílení chytil. Olomoučtí pak přidali v dalším úniku už šestý gól, když do oblíbeného místa hostující klece - šibenice - zavěsil Jan Eberle. Olomoucká plecharéna hnala domácí za dalšími góly. Kohouti se snažili a byli nadále aktivní, další gól však už nepřidali.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Prvních deset minut byli hosté lepší. My jsme prohrávali souboje a byli pomalejší. S prvním gólem jsme si začali více věřit. Musím pochvalit hráče za to, že konečně chodili do zakončení a stříleli. A hlavně bych pochválil hráče za oslabení, která sehráli skvěle.