Report ze zápasu MBL vs. OLO (3:0)

BK Mladá Boleslav

logo

3:0

(1:0, 2:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

http://www.onlajny.com/match/index/id/153236?utm_campaign=hcolomouc&utm_source=FB_A_2016_29_MBL

Ihned v úvodu si domácí vyzkoušeli přesilovou hru, nutno ale poznamenat, že se jim v ní příliš nevedlo, naopak na druhé straně zahrozil Ondrušek a o tom, že puk po Rittichově zákroku nepřešel přes brankovou čáru, musel rozhodnut až videorozhodčí. Poté se pár minutek nic důležitého nedělo, vše ale utnul Richard Jarůšek, který nejprve svou sóloakci nedotáhl do zdárného konce, ovšem chvíli nato puk vybojoval zpět, vytočil se s ním před olomouckou svatyni a jeho střelu nakonec za Konrádova záda dorazil Dominik Pacovský.

Tlak Bruslařů pokračoval, hodně k tomu přispělo i další vyloučení hostí, Konrád ale pokusy z hokejek Bárty a Pacovského spolehlivě pokryl. Ani Olomouc toho při své první početní převaze příliš nepředvedla. Jediným vážnějším nebezpečím pro Ritticha byla rána od Vyrůbalíka a následná Lašova dorážka z úhlu, ovšem boleslavský gólman byl v obou případech na svém místě.

Druhá útočná trojice Středočechů byla i nadále hodně vidět, chyby obránce Staňka využil Urban, jenž ještě celou akci chtěl vylepšit přihrávkou na Pacovského, ten ale tentokráte mířili těsně vedle. Za chvíli měl další velkou šanci Trončinský, který se nejlépe zorientoval v předbrankovém závaru, Konrád však jeho přízemní ránu vytěsnil svým pravým betonem. Asi největší příležitost Hanáků si v osmnácté minutě vypracoval Mikúš, jehož nepříjemnou jedovku z mezikruží vytáhl Rittich svou lapačkou až v poslední možný okamžik. Strážce boleslavské svatyně v samotném závěru první periody zabrnkal domácím příznivcům na nervy, když rozehrál přesně na hůl aktivního Laše, ten však promeškal ideální moment na střelu a celou akci zazdil.

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupili Boleslavští tím nejlepším možným způsobem – v rohu kluziště se volného kotouče ujal Tomáš Hyka a nechytatelnou ranou pod horní tyčku nedal Konrádovi čuchnout! Olomouc se ihned snažila odpovědět, hladový po gólu byl především Kafka, ovšem jeho pokusům scházela přesnost. Ve čtyřiadvacáté minutě byl při svém samostatném úniku faulován Tomáš Klimenta, který si s následným samostatným nájezdem poradil bravurně, když přesnou střelou k tyči prostřelil Konráda – 3:0! Na slovenského gólmana už toho bylo příliš, mezi třemi tyčemi jej nahradil Tomáš Vošvrda. Mora ale byla i nadále nebezpečná, v tutové šanci se ocitl Miroslav Holec, ovšem Rittich dokázal kotouč svým levým ramenem vytěsnit nad horní tyč.

Ve ŠKOENERGO Aréně se i nadále hrál velmi atraktivní hokej, šance opravdu střídala šanci a oba brankáři se museli mít na pozoru. Asi nejblíže ke gólu měli domácí, když Hyka s Klimentou nejprve nevyužili přečíslení dvou proti jednomu, Vošvrda ale kotouč vyrazil jen k nohám Jakuba Klepiše, jenž však místo odkryté olomoucké svatyně trefil jen hokejku padajícího obránce Jaroměřského. Svěřenci Zdeňka Venery ale nastolené tempo nedokázali udržet a svému soupeři díky své nedisciplinovanosti servírovali další přesilové hry. V nich se Bruslařům dnes vůbec nedařilo, naopak při vlastním oslabení se do slibně vypadající možnosti dostal Řípa, ale skulinku mezi Rittichovými betony nenašel. Vykřesat jiskřičku naděje pro hosty mohl půlminutku před druhou sirénou Buc, který se hezky uvolnil, ale jeho střele z mezikruží scházely centimetry.

Svou asi nejlepší přesilovku tohoto večera sehráli svěřenci Františka Výborného na začátku třetí periody. Hlavní postavou byl Jakub Klepiš, který dvakrát pálil, největší šanci měl však poté, co šikovně tečoval Pacovského nahození, jenže kotouč zamířil kousíček vedle pravé tyče. Chvíli nato se sám na Vošvrdu řítil Lukáš Pabiška, ovšem puk mu zvláštním způsobem poskočil, a jeho bekhendové zakončení tak olomoucký gólman bez vážnějších potíží vyrazil. Za hlasitého povzbuzování domácích fanoušků Bruslaři neuvěřitelně tlačili svého oponenta, ovšem Jarůškovi ve stoprocentní příležitosti scházelo přesnější zakončení a Bárta od modré čáry trefil pouze tyč. Mora se do útoku dostávala jen zřídkakdy, ovšem ve většině případů to stálo za to. Lašovu ránu Rittich vyrazil jen k volnému Mikúšovi, ten však před poloprázdnou branku nedokázal skákavý kotouč zasáhnout.

O chvíli později hrála Olomouc přesilovka a při domácím brankáři stálo i štěstí, když Houdek svým dokonale ukrytým nahozením orazítkoval břevno. Hosté chtěli s nepříznivým vývojem utkání ještě něco udělat, šanci dostali při další přesilové hře, v níž dvakrát velmi nebezpečně pálil znovu Tomáš Houdek, ovšem Rittichovi pokaždé pomohla tyč! V samotném závěru, při němž solidně zaplněným stadionem ve městě automobilů kolovala mexická vlna, se Bruslaři podle očekávání stáhli, žádné komplikace už nepřipustili a z dnešního utkání s po zásluze odnesli plný bodový zisk!

OHLASY

Marián Jelínek (BK Mladá Boleslav): Soupeř se nachází vysoko v tabulce a pokud se nacházíme v této fázi sezóny, nemůže se jednat o náhodu. Právě i proto si tří bodů velmi ceníme. Podali jsme kolektivní výkon podpořen skvělým brankářem. Naši hráči ukázali, že Davida Výborného nenahradí jako individuality, ale pouze týmovým výkonem. Všem bych chtěl popřát šťastné a veselé Vánoce, teď už jen rychle domů.