Report ze zápasu OLO vs. VIT (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2sn

(1:1, 0:1, 1:0 – 0:0)

logo

HC Vítkovice Ridera

http://www.onlajny.com/match/index/id/153290?utm_campaign=hcolomouc&utm_source=WEB_A_2016_37_VIT

Olomouc po stránce střelecké úspěšnosti naskočila do utkání v lepším světle. Domácí dostávali svého soupeře po většinu úvodních minut pod dobře vytvořený tlak, z čehož hned v osmé minutě vytěžil centr druhé formace Mory Jiří Řípa. Hokejisté z Hané udrželi puk v rohu útočného pásma a i díky tomu udeřili. Přes okraj kruhu si k levé tyči najel Řípa, který mohl ještě nahrávat najíždějícímu spoluhráči na vzdálenější tyč. Rozhodl se však pro zakončení a trefil krásný koutek u horní tyče.

V půli počáteční periody ale napětí mezi oběma celky začalo výrazně nabírat na obrátkách a arbitři odstartovali nekompromisné trestání. Do potyčky se před brankou Konráda dostal Rostislav Olesz s Robinem Staňkem, oba následně potrestání vyloučením. Staněk ale na trestné lavici nepozůstal osamocen. Ve stejnou chvíli byl po nešvaru před Konrádem vyloučen mladičký Aleš Jergl, což byla pro Olomouc zásadní chyba.

Necelou minutu po návratu ke hře se Vítkovičtí usídlili před brankou soupeře a z dobré souhry vytěžili zlato. Od modré napálil puk Balán, jehož střelu usměrnil bezprostředně před brankou mezi betony brankáře Lukáš Klok.

Vstup do druhé části byl naopak ze strany Slezanů více vyvedený. Netrvalo dlouho a hosté vytvořili brankový rozdíl na 2:1. Brankář Olomouce se snažil rozehrát, ale nepodařilo se. Jeho spoluhráč byl příliš daleko, a tak se Vítkovice zmocnili puku. Petr Kolouch přebral touš a jeho přesný pas bez větších obtíží zasadil Lukáš Kuscera přímo do prázdné brány.

Následný průběh druhé dvacetiminutovky byl víceméně vyrovnaný. Přesto, že se domácí často tlačili do pásma protivníka či ho drželi během přesilové hry u branky Kantora, dostali jedno výrazné varování. Na Konráda se rozjel Rostislav Olesz, který se dostal do samostatného úniku. I přes tísnění obráncem zakončil, pouze však do betonu brankáře.

Ve 44. minutě nebyl od dorovnání jednobrankového manka daleko Michal Vodný, s jeho dorážkou si ale připravený Kantor poradil na jedničku. Na co však už nestačil, tak to byla paráda v podání Dávida Buce. Slovenský útočník se v pravém kruhu dostal k puku, nic nevymýšlel a překvapivou střelou zápěstím propálil Kantora.

V základní hrací době se nerozhodlo, utkání tedy pokračovalo do pětiminutového prodloužení. V tom převažoval poměrně vyrovnaný hokej. Oba celky si dokázaly vytvořit některak zajímavé střelecké šance, Konrád s Kantorem ale jistí. Následovala tedy loterie v podobě samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější Hanáci, kterým vystřelil vítězství kuriózním způsobem Marek Laš.

OHLASY

Zdeněk Venera (HC Olomouc): Byl to vyrovnaný zápas. Nám vyšel hodně dobře začátek a vstřelili jsme i první gól. Potom nás zmrazil inkasovaný gól v oslabení, což netrvalo snad ani 10 vteřin. Dlouho jsme se z toho vzpamatovávali. Ve druhé třetině jsme dostali gól, kdy došlo k nedorozumnění za bránou, ale podařilo se nám dorovnat. Nájezdy jsou otázka, komu to více vyjde.