Report ze zápasu OLO vs. SAL (4:1)

HC Olomouc

logo

4:1

(2:0, 0:1, 2:0 - N 0:0 - 0:1)

logo

Red Bull Salzburg

Hanáci začali zápas poněkud nešťastně, jelikož hned v první minutě se nechali vyloučit dva olomoučtí hráči. Nejdříve dostal Štefka dvě minuty za nedovolené bránění a hned v zápětí za ním putoval Rutar za podrážení. Naštěstí pro Kohouty Salcburk výhodu dvou mužů v poli nevyužil.

Po zvládnutém oslabení se Hanáci hned vrhli do útoku. Štefka se zkoušel nadvakrát ale Bugla v brance Salcburku nepřekonal. Poté si přesilovou hru vyzkoušeli domácí a narozdíl od hostujícího celku ji dokázali využít. Osvědčená spolupráce Matiaško - Podlaha opět zafungovala. První jmenovaný se protáhl po pravé straně do útočného pásma, vystřelil a kotouč se odrazil přesně na hůl Josefa Podlahy, který vteřinu před koncem přesilové hry zasunul kotouč za Buglova záda.

V polovině první třetiny měli Hanáci další výhodu přesilové hry, kterou opět dokázali využít. David Kalač tvrdou střelou nedal Buglovi šanci a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Hosté mohli snížit tři minuty před koncem první části, když Myklukha ujel domácí obraně po pravé straně a hned z kruhu střílel. Mokrý proti němu ale vytáhl parádní zákrok lapačkou a svůj tým podržel.

Druhou periodu začali aktivněji hosté, což se jim nakonec vyplatilo a dokázali snížit. Těsně před Mokrým protlačil puk za brankovou čáru Vladislav Polegoshko.

V 33. minutě mohli hosté srovnat. Peterka s Wimmerem si těsně před olomouckou brankou prohodili kotouč ale druhý jmenovaný se naštěstí pro domácí přes olomoucké hráče ke střele nedostal. Na druhé straně to zkoušel na brankovišti důrazný Kaplan. Bugl však hosty tentokrát podržel a proto se odcházelo do šaten s jednobrankovým rozdílem pro domácí.

Hned v úvodu poslední části se vrhli do útoku opět domácí, kteří nechtěli nic nechat náhodě a snažili se přidat třetí branku. Jejich úsilí proměnil v gól Tobiáš Handl, který dokázal v pádu po rychlém protiútoku dostrkat kotouč do branky.

Hanáci poté zvládli třetí třetinu bravurně. Nedovolili Salcburku nějak zásadně ohrozit Mokrého v brance a pár vteřin před koncem přidali čtvrtou branku, o kterou se postaral Michal Matiaško.

O bonusovém bodu rozhodli až nájezdy, jelikož v prodloužení se žádný z týmů nedokázal prosadit. V těch byli úspěšnější hosté, kteří dokázali proměnit hned dva samostatné nájezdy, zatímco Hanáci ani jeden.