Report ze zápasu OLO vs. VIT (9:3)

HC Olomouc

logo

9:3

(5:1, 2:1, 2:1)

logo

HC Vítkovice Ridera

Do utkání přitom vstoupily lépe Vítkovice, které se od prvních minut tlačily do branky Hanáků. Ve třetí minutě ale přišel rychlý útok domácích, na jehož konci byl Robin Kaplan, který vymetl horní roh Dolíškovy branky. Jen o tři minuty později zamířil do stejného místa také David Ministr a v sedmé minutě vykoupal brankáře Ostravy Jan Štědrý, jehož vítkovická obrana zapomněla u branky.

Hosté se snížení dočkali až v jedenácté minutě, když unikli do přečíslení tří proti dvěma a Šimon Bílý střelou zápěstím rozvlnil síť za brankářem Mokrým. Hanáci si ale připravili rychlou odpověď a už ve třinácté minutě opět vedli o tři branky. O gól se postaral Tomáš Dvořák po přesné přihrávce od Davida Kalače. Nepopulárního bůra završili Kohouti nakonec ještě v první třetině, když zůstali v přesilové hře nepohlídaní před soupeřovou brankou Matěj Kořenek a zakončující Joshua Mácha.

Jak domácí skončili první třetinu, tak začali i tu druhou a už v první minutě po přihrávce od Kořenka posílal Petr Bahounek puk do odkryté branky. Hanáci poté zahrozili i v početní nevýhodě, ale Pírek nedokázal Štefkovu prudkou přihrávku usměrnit do branky. Gól tak přišel až v minutě 29., kdy se puku chopil Matěj Kořenek, prokličkoval mezi soupeřovými obránci a zakončil střelou pod horní tyč.

Ostrava se vzchopila až v druhé polovině třetiny. Nejprve se dostal do samostatného úniku Lewandowski, jehož střelu ale zastavil Mokrý betonem. Potom už ale bílomodří přece jen zvedli ruce nad hlavu. Viktor Konečný se protáhl olomouckou obranou, roztáhl Mokrého a kolem betonu poslal puk do sítě. Vítkovičtí si poté mohli vyzkoušet ještě trestné střílení, ale Mokrý prokázal pevné nervy a svou branku uhájil.

Do třetí třetiny si Ostrava nesla přesilovku a i když zpočátku měla potíže usadit se v útočném pásmu, nakonec se jí podařilo využít ji díky dorážejícímu Jakubu Lewandowskimu. To však stran hostů bylo vše a poté už úřadovali jen domácí. Za pouhé tři minuty Martin Pěcha prokličkoval mezi soupeři a předložil puk Joshua Máchovi, jenž s přehledem skóroval do odkryté klece. Zbytek zápasu už si Mora bez potíží pohlídala a v 57. minutě upravil na konečných 9:3 Jan Štědrý.

Oba týmy se následně dohodly ještě na prodloužení ve třech hráčích na obou stranách. Také v těch se nakonec radovali Hanáci, kteří skórovali ve 4. minutě hry. Jan Štědrý zpoza branky našel volného Stanislava Harabiše, který okamžitě poslal puk do sítě.

Olomouc tak vyhrála už druhý přípravný zápas v řadě!

OHLASY

Jiří Rech (HC Olomouc): V první třetině byla předvedená hra dobrá. Bylo tam hodně bruslení, hodně přihrávek, dobře jsme napadali a soupeř se k ničemu nedostal. Ve druhé třetině to trochu upadlo, ale třetí třetina byla zase z naší strany výborná a zahráli jsme si hokej. Nevím, s kým přijely Vítkovice, ale dneska byl ten zápas z naší strany výborný.