Report ze zápasu MBL vs. OLO (3:2)

BK Mladá Boleslav

logo

3:2p

(0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Olomoučtí začali zápas poněkud nešťastně. Hned po půl minutě totiž putoval na trestnou lavici za vysokou hůl Rutar, když překazil velkou šanci domácího Grima, který už mířil pukem do odkryté klece. Hanáci ale první závažnou situaci v zápase zvládli.

V polovině páté minuty si přesilovou hru vyzkoušeli i Kohouti, avšak největší šanci měl soupeř. V situaci dvou na jednoho vybídl Grim Foerstera, ten však trefil pouze tyč Halasovy branky.

Hanáci se poté ještě dvakrát octili v početní nevýhodě, ale naštěstí pro ně je Boleslavští nedokázali proměnit. Proto přišel čas právě pro svěřence trenéra Berana. Na začátku 18. minuty potrestal velkou chybu v obraně domácích Joshua James Mácha, který dokonalým blafákem oblafnul ležícího Maška v bráně.

První třetinu aktivnější domácí dlouho v brankovém pozadí nezůstali. Hned na začátku druhé periody, a sice ve 22. minutě se po povedené souhře po asistencích bratrů Houšků trefil Michal Simon srovnal na 1:1.

Dvě minuty po překročení poloviny hrací doby šli Hanáci do další přesilové hry. Tu sice nevyužili, ale pokračovali v nastoleném tlaku a půl minuty po návratu Procházky zpět na led udeřili a odskočili opět do vedení. Mácha parádním pasem vybídl ke skórování Michala Matiaška a forvard s reprezentačními zkušenostmi z letošní sezóny se nemýlil. Boleslavští se hnali ještě do konce druhé části za vyrovnáním, nicméně Hanáci nastolený náskok uhájili a proto se do šaten odcházelo s jednobrankovým rozdílem pro Kohouty.

Na začátku poslední části měli Hanáci možnost přidat třetí branku z přesilové hry, avšak domácí se celkem bez problémů ubránili, což mělo za následek stále jednobrankový rozdíl mezi oběma soupeři. V 48. a na začátku 53. minuty měli naopak početní výhodu domácí. Ani ti však dvě nabídnuté příležitosti nevyužili, takže Hanáci stále drželi stav, který jim zaručoval zisk tří bodů.

V 55. minutě šli Hanáci opět již do třetího oslabení v poslední periodě, když na trestnou lavici putoval za vysokou hůl Handl. Domácí ale místo toho, aby se snažili přesilovou hru využiít, putovali na trestnou lavici také. Flynn celkem zbytečně atakoval Kaplana a inkasoval za to 2 + 10 minut, což mělo za následek jeho přesun do kabiny.

Zdálo se tedy, že Hanákům hraje vše do karet a že si vítězství již nenechají vzít. Jenže sedmnáct vteřin po vyloučení Flynna dokázali Bruslaři srovnat. Karel Klikorka se rozhodl vystřelit od modré čáry a je nutno říct, že s velkou dávkou štěstí nakonec puk skončil až zády olomouckého Hasaly.

Základní hrací doba už branku nepřinesla, proto se hra přesunula do prodloužení. V tom to nejprve zkoušel Hlaváč, našel ale jen připraveného Maška. Naopak na druhé straně Andrej Moravčík dokázal procpat puk za záda Hasaly a po čtyřiceti dvou vteřinách dokázal rozhodnout o tom, že bonusový bod si připíší domácí. Ti tak zahájili nadstavbu o pořadí na 13. - 24. místě vítězstvím. Hanáci naopak prohráli potřetí v řadě.

OHLASY

Jan Křivohlávek (trenér BK Mladá Boleslav): Chtěli jsme dobře vstoupit do utkání a využít soupeřovy delší cesty. Myslím, že se nám to podařilo. Měli jsme hodně přesilovek a šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Soupeř nám naopak v závěru třetiny dal gól a od druhé části to bylo hodně vyrovnané. V určité fázi byl možná soupeř i lepší. Ve třetí třetině se z toho stal vyloženě boj o vstřelenou branku. Je dobře, že jsme v prodloužení rozhodli. Po čtyřech porážkách jsme totiž potřebovali vyhrát.