Report ze zápasu OLO vs. ZLN (0:5)

HC Olomouc

logo

0:5

(0:0, 0:2, 0:3 - 0:0)

logo

PSG Berani Zlín

Olomoučtí junioři byli v úvodních minutách zápasu aktivnějším týmem, ale k vážnějšímu ohrožení brány Michala Kořénka se nedostali. První gólem zavánějící šance utkání přišla v 7. minutě, když Mokrému vypadl puk z lapačky a kotouč se chvíli klouzal kolem brankoviště Olomouce, poblíž ale nebyl nikdo ze zlínských útočníků. Krátce nato byl vyloučen Josef Podlaha a Zlín si zahrál první přesilovku v zápase. Ta se mu však nepodařila podle jeho představ, chvíli před vypršením Podlahova trestu se navíc pokusil v oslabení ujet Matiaško, ovšem neměl dostatečnou rychlost. Gól nepadl ani v další početní výhodě, kterou zlínští získali o chvíli později.

Pár minut před koncem první třetiny se Vojtěch Mokrý blýskl parádní zákrokem lapačkou proti střele Adama Bachánka. V čase 18:03 byl vyloučen jeden ze zlínských útočníků a Olomouc tak poprvé v zápase získala početní výhodu, kterou si navíc přenesla také do druhého dějství. Krátce po úvodním buly druhé třetin navíc fauloval Matyáš Hamrlík, takže si Kohouti zahráli půl minuty s početní výhodou dvou mužů na ledě. Nepodařilo se jim však využít ani tuhle, ani následující klasickou přesilovku 5 na 4.

To Zlín byl ve své následující přesilovce mnohem nebezpečnější a Mokrý měl se střeleckými pokusy jeho útočníků plné ruce práce. Napoprvé se mu ještě podařilo puk zalehnout v brankovišti, nicméně v čase 27:44 dokázal svou přesilovou hru využít. Po zákroku olomouckého brankáře se puk odrazil k Sebastianu Fajkusovi, jenž už pak neměl problém s dorážkou do odkryté klece. A to ze strany Beranů nebylo vše, o necelou minutu později zvýšili svůj náskok díky Dominiku Lužovi.

O chvíli později se navíc žlutomodří dostali do dalšího přečíslení 2 na 1, ale tentokrát ho v gólový úspěch přetavit nedokázali. Ke konci druhé třetiny se na ledě začaly projevovat také emoce, po menší potyčce před bránou hostů byli vyloučení Ministr s Bachánkem a chvíli před koncem třetiny došlo k menšímu boxovacímu souboji mezi dalšími dva hráči, za ten ovšem rozhodčí nevylučovali.

Třetí dějství začalo v ostrém tempu a krátce po jeho začátku Michal Kořének vytasit ukázkový rozklek, aby zabránil Kohoutům skórovat. Další velkou šanci pak předvedl Sedláček, který se sám řítil na olomouckého gólmana, puk však skončil jen v lapačce strážce domácí brány. Zlínu to ale příliš vadit nemuselo, protože o pár minut později ujel při hře 4 na 4 David Kozubík a zvýšil vedení Beranů už na 0:3. O minutu a tři vteřiny později, krátce po vypršení trestů Lukáše Pírka a Vlastimila Hefky, se navíc trefil také Matěj Sebera.

Olomouckým se nedařilo vypracovat si nějakou slibnou střeleckou příležitost, naopak Zlín se ještě prosadil v 58. minutě, kdy David Kozubík svou druhou trefou v utkání pečetil na konečných 0:5. V nástavbové části se ani jednomu týmu nedařilo najít vhodnou střeleckou pozici, a tak byli diváci na Zimním stadionu v Olomouci svědky samostatných nájezdů. V nich byla úspěšnější Olomouc, a tak si z tohoto utkání odnesla alespoň jeden bod.