Report ze zápasu OLO vs. PRE (2:1)

HC Olomouc

logo

2:1

(2:0, 0:0, 0:1 - N 0:0 - 0:1)

logo

HC ZUBR Přerov

Olomouc nezačala vůbec špatně. Už od prvních vteřin diktovali tempo zápasu Hanáci, a tak si už v páté minutě a dokonce ve vlastním oslabení vytvořil nebezpečnou šanci Michal Matiaško. Produktivní útočník to zkusil podél levého mantinelu, těsně před brankou ale minul svůj cíl. O pár vteřin později se však Michal Matiaško přece jen radoval z gólu.

O dvě minuty později si v útočném pásmu několikrát prohodili puk Joshua James Mácha s Adamem Rutarem. První jmenovaný vzal zodpovědnost na sebe a zkusil překvapit Šimonů, trefil ale jen připraveného přerovského brankáře. Na druhé straně pak zahrozil Jiří Krátký. Útočník, který v minulosti oblékal i olomoucký dres, ale střelou zblízka domácího brankáře nenachytal.

V polovině první třetiny vyrazil do útoku se svými spoluhráči Kořenek, v rozhodující chvíli mu ale kotouč z hole sklepli vracející se Zubři. V 17. minutě Hanáci hostující tým zatlačili a z levé strany to zkoušel Pírek, proti jeho střele ale vytáhl Šimonů dobrý zákrok lapačkou. Necelé dvě minuty před koncem úvodní dvacetiminutovky navýšil vedení Kohoutů Daniel Ministr.

Hned v úvodu prostřední části to zkusil Štefka, z těsné blízkosti ale přerovského brankáře nepřekonal. Vyražený kotouč ještě dorážel Podlaha, ani on ale na Šimonů vyzrát nedokázal. Nadvakrát to pak zkoušel aktivní Mašín, nejprve se však hostujícímu útočníkovi nepodařilo zakončit tak, jak si představoval, napodruhé Kohouty před gólem do prázdné branky zachránilo trochu štěstí.

Pět minut před koncem prostřední části ujel olomoucké obraně Kopeček, který se ještě snažil Mokrého rozhýbat, na olomouckého brankáře ale zblízka nevyzrál. Ve 49. minutě to znovu zkoušel Mašín, na hostujícího forvarda se však pověsili domácí, a ten tak nemohl zakončit podle svých představ. O minutu později zapomněla olommoucká obrana na Zmeškala, ten ale z mezikruží mířil trochu mimo.

Jen o pár minut později však přes většinu kluziště ujel domácím hostující kapitán Borot, který ještě před brankou Mokrého nahrál najíždějícímu Lukáši Zmeškalovi a ten snížil náskok Hanáků na jediný gól. Víc už však Zubři v základní hrací době nestihli a tři body si tak připsala Olomouc.

Protože v prodloužení gól nepadl, musely o vítězi nadstavbové části rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých se jediným úspěšným exekutorem až v páté sérii stal Martin Pěcha, který donedávna nastupoval právě i za Olomouc.