Report ze zápasu ZDS vs. OLO (0:9)

SKLH Žďár nad Sázavou

logo

0:9

(0:1, 0:5, 0:3 - N 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

V první třetině mohli diváci vidět po dvou vyloučeních na obou stranách, avšak ani jeden z tým nabídnuté přesilové hry nedokázal využít. Jediným úspěšným střelcem první dvacetiminutovky byl olomoucký Tobiáš Handl, který překonal Víta přesnou střelou.

Ve druhé třetině předvedli svěřenci trenéra Berana nevídanou smršť a rozhodli de facto o svém vítězství v dnešním zápase. Podařilo se jim vstřelit pět branek, tudíž po čtyřiceti minutách odcházeli do šaten s šesti brankovým vedením. Trefili se postupně Tomáš Dajčar, David Kalač, Matěj Kořenek, Adam Rutar a z trestného střílení Petr Mader.

Ve třetí dvacetiminutovce přidali Hanáci ještě tři branky zásluhou Joshua Jamese Máchy, Tobiáše Handla a Davida Kalače. Poslední dva jmenovaní přidali své druhé branky v zápase.

Domácí po devíti gólovém debaklu zabojovali alespoň o bonusový bod v nastaveném čase. Hanáci jim to navíc velmi zjednodušili, když v krátkém sledu za sebou putovali v polovině prodloužení na trestnou lavici nejprve Pírek a poté Dajčar. Žďárské plameny tudíž hráli dvojnásobnou početní výhodu. Ani tu však nedokázali využít. Kohouti oslabení zvládli.

Jejich čas ale přišel v samostatných nájezdech, ve kterých protrhl smůlu domácího celku Dominik Vašíček a rozhodl tak alespoň o malé náplasti pro domácí, kteří si připsali bonusový bod za výhru v nájezdech. Nicméně Kohouti předvedli perfektní výkon a i počtvrté v této sezóně dokázali nad Žďárem zvítězit.