Report ze zápasu OLO vs. MBL (4:1)

HC Olomouc

logo

4:1

(1:0, 0:1, 3:0)

logo

BK Mladá Boleslav

Oba celky nastoupily do utkání nadstavbové skupiny O umístění na 17.-20. místě velmi aktivně. Hrál se rychlý ofenzivní hokej, který musel oku divákově lahodit. Jako první však výrazněji zahrozila Mladá Boleslav, když se prezentovali nadějnými pokusy Rudolph a Hašlar, brankář Mokrý ale svými zákroky potvrdil svou aktuálně nadstandardní formu. Na druhé straně se po malé chvilce blýskl i kanonýr Matiaško, jenomže pálil po otočce jen do Krinwalda.

Boleslavský brankář ale už při jeho další akci musel kapitulovat. Michal Matiaško vymyslel milimetrově přesnou nahrávku na Ludvíka Rutara, který se z osy trefil přesně nad rameno brankáře. Pro beka stabilně hrající Tipsport extraligu šlo o první trefu v letošním ročníku juniorské nejvyšší soutěže. Boleslavští se rychle snažili o odpověď, jenže ztroskotávali na Mokrém v olomoucké kleci, který kupříkladu zbaštil šanci Vasileva.

Ani Olomouc se ale nenechala zahanbit, když se Podlaha s Handlem postarali o velký nápor na boleslavském brankovišti. Těsně po jejich tutovkách pak Adam Rutar dokonce trefil tyč a posléze nebyl domácím uznán gól až po zahlášení vysoké hole.

Velmi turbulentní první třetinu pak jen podtrhl na začátku druhé periody kanonýr Jan Grim. Boleslavské eso se dokázalo prosadit z mezikruží, když vniklo jako velká voda do nezformované domácí defenzívy a zajistilo vyrovnání ranou do šibenice. Stejný hráč pak o pár minut později mohl potvrdit zlepšení Bruslařů v přečíslení dvou proti jednomu, jenže gólová přihrávka na jeho hůl byla těsně před zpracováním sražena. Ve zbytku třetiny přišla na řadu už ale spíše defenzivní přetahovaná, než nášup dalších šancí. Na další trefy se tak čekalo až do třetí periody.

Tu znovu odstartoval parádním nástupem Jan Grim, ale jeho bomba z přečíslení letěla nakonec těsně mimo branku. Olomouc ale svou tutovku zužitkovala na výbornou, když chytrou nahrávkou zpoza branky našel Štefka úplně volného Daniela Ministra, který měl už jednoduchou úlohu. Za půldruhou minutu navíc Hanáci vedli o dvě branky, jelikož znovu zaúřadoval kanonýr Michal Matiaško a po krásném blafáku mohl slavit již svou 21. branku v sezóně.

Novojičínský odchovanec se ale nezahanbil a pokračoval ve své krasojízdě i nadále. Za tři minuty tak málem slavil druhou trefu, ale tentokrát udržel fantastický Krinwald puk po blafáku mezi betony. Boleslavský brankář pokračoval ve svém představení i v dalších minutách a zneškodnil postupně tutovky Kořenka, Matiaška i Roseckého. Zanedlouho navíc nahrálo Bruslařům i štěstí, když Tomajko trefil jen tyč. Duel se však dočkal ještě jedné parády. Tomáš Dajčar totiž využil ideální Tomajkovy nahrávky a bombou od modré se trefil přímo do šibenice. Olomouc díky jeho příspěvku slavila nakonec tři body, které ji už však nijak výrazně nepomohly. Hanáci totiž skončili celkově na 20. místě extraligové tabulky, Boleslav se umístila na příčce osmnácté.