Report ze zápasu KLA vs. OLO (2:4)

Rytíři Kladno

logo

2:4

(1:1, 1:0, 0:3)

logo

HC Olomouc

Utkání nemělo z pohledu Kohoutů vůbec dobrý začátek. Přecechtěl musel ve čtvrté minutě za katr. Početní výhoda sice brankou Kladenských neskončila, Rytíři ji ale zaznamenali o chvíli později při hře pět na pět. Trefil se Michal Koštoval. Následně však domácí nabídli Olomouci dvě přesilovky, z níž druhá už přinesla srovnání. Branku nachystal Mácha a Ministr, kotouč do svatyně dostal Šimon Groch. Z první periody to vylo vše.

V prostřední části si olomoucká juniorka vyzkoušela hru ve třech, když byli současně vyloučeni strůjci první branky Groch a Ministr. Na další úspěšný zásah se ale stejně čekalo až do sedmatřicáté minuty. Kladno poslal do vedení Ondřej Hrabík. Tři sekundy před koncem se pak na ledě strhla mela, vyloučeni byli Perný a Mácha, z čehož druhý jmenovaný dostal ještě o dvě minuty navíc.

Početní nevýhodu na začátku poslední periody Hanáci ale přestáli bez úhony a následnou přesilovku dokázali potrestat. Skóre srovnal Patrik Tarnoczy. Stav 2:2 vydržel celých dvanáct minut, následně Olomouc sehrála další perfektní akci a Tobiáš Handl, který mimo jiné u předchozí akce asistoval, otočil stav utkání. V poslední minutě pak obrat posledním gólem završil ještě Joshua James Mácha.