Report ze zápasu SPA vs. OLO (2:3)

HC Sparta Praha

logo

2:3p

(1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)

logo

HC Olomouc

Zápas začal aktivně z pohledu hostů, kteří už v úvodu zapsali několik střeleckých pokusů. První větší šanci ale měli domácí. Vitouch chtěl u pravé tyče zakončit přečíslení, ale netrefil puk. Ve čtrnácté minutě Theimerova rána trefila břevno. Následně zase zasahoval Špunar proti rychlé střele Hausera vyrážečkou.

A pak přišla sedmnáctá minuta. Sparta se dostala do brejku, Hauser objel branku a nahodil kotouč před ní. Vitouch ho srazil k Janu Krupičkovi a ten už ho usměrnil do branky. Trvalo to ale jen pětadvacet sekund, než přišla odpověď. Stanislav Ruda jel sám na Krbečka, předvedl parádní kličku do bekhendu a vyrovnal.

Další velká šance přišla až ve 30. minutě. Sparta zaváhala ve středním pásmu, Panáček se dostal do dobré pozice a zakončil bekhendem, ovšem neuspěl. Následně o byli právě domácí, kdo se znovu dostal do vedení. Peter Hauser parádní střelou z levého kruhu vymetl pravý vingl. A druhá perioda tak skončila 2:1.

Olomouc se musela bránit po faulu Fasnera. Početní nevýhodu ale přestála bez úhony, ba naopak v ní dokázala sama skórovat. Jan Kučera vypálil po chybě Sparty ve vlastní třetině tahem a rozvlnil síť. Na rozuzlení zápasu se tak muselo čekat až do prodloužení. Hanáci byli těmi úspěšnějšími. A znovu to byl Jan Kučera, který rozvlnil síť. Jeho rána z pozice tváří v tvář Krbečkovi rozhodla o bonusovém bodu pro hosty.