Report ze zápasu OLO vs. KLA (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(1:1, 3:1, 0:0)

logo

Rytíři Kladno

Zápas začal poklidně, oba týmy hrály opatrný hokej. Až tedy do desáté minuty. Pak se jeden z Kladenských provinil nehezkým faulem vysokou holí a šel sedět na čtyři minuty. A toho Olomouc využila. Marek Matašovský se prosadil po Handlově přihrávce a poslal svůj tým do vedení. Hanáci měli k dispozici ještě jednu přesilovku, kterou ale nevyužili. A to byla chyba, jelikož šest sekund před koncem dokázal svou střelou srovnat Lukáš Sýkora. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Druhá třetina už ale byla o něčem jiném. Nejprve se prosadil Matyáš Fasner, a to už ve čtvrté minutě. Jen o dvě a půl minuty později ho následoval Joshua James Mácha. Na oba góly znovu přihrával Handl. Kladno pak dokázalo vstřelit kontaktní branku. Ladislav Funk využil výhody, kterou mu naskytl svým faulem Adam Havel. Ale Kladno mohlo slavit jen minutku a půl, pak Kohouty opět na dva góly oddálil Václav Kočí.

V poslední třetině už branka nepadla. Závěrečná perioda ale byla bohatá na fauly a následné vyloučení. Olomouc pykala za příliš mnoho hráčů i individuální fauly, Kladno zase za zdržování hry. V 56. minutě se na ledě strhla bitka, po které šlo několik dalších hokejistů také za katr. A Rytíři si do konce střihli ještě další dva tresty. Skóre se už ale nezměnilo a Olomoučtí tak doma brali vítězství 4:2.