Report ze zápasu MBL vs. OLO (3:2)

BK Mladá Boleslav

logo

3:2

(1:1, 0:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Mora vkročila do zápasu správnou nohou. Hned z první větší akce se totiž prosadil Tomáš Lichner a od třetí minuty tak Kohouti vedli. Urputný výkon podtrhoval skvěle chytající Nowak, jenž v souboji tváří v tvář s Moyseyevem scvaknul své betony včas. Podruhé ho však stejnou kličkou překonal Jan Půček, díky němuž tak šli zelenobílí do kabin za nerozhodného stavu.

I druhou periodu započala Olomouc aktivněji. Forhendovou kličku Pigla ale gólman Hora vystihl. Na druhé straně nemohl Nowak zůstat pozadu a vytasil famózní zákrok lapačkou proti svižné ráně Vojtěcha Hradce. Kohouty srážela k zemi vyšší nedisciplinovanost, když jen z prostřední třetiny hráli v oslabení skoro osm minut. Vteřinu před sirénou dokonce kotouč skončil za brankovou čarou, jenže se přitom nacházel v Nowakově lapačce. Olomoucký brankář byl doslova dostrkán do vlastní svatyně a sudí okamžitě rozpažil.

Hned na úvod závěrečného dějství diváci byli svědky dvojice branek. Nejprve Vojtěch Hradec poslal do vedení Mladou Boleslav, ale do minuty odpověděl Michal Tomeček, jenž z pravého kruhu vyslal skrytou ránu přesně k tyči. Misky vah převážil na stranu Středočechů svou individuální akcí Patrik Král, který svůj únik po levém mantinelu zakončil střelou mezi betony. Mora sice na soupeře v závěru neúprosně tlačila, ale vyrovnání se nedočkala a padla tak s Mladou Boleslaví 2:3.