Report ze zápasu OLO vs. BRE (7:1)

HC Olomouc

logo

7:1

(0:0, 2:1, 1:0, 4:0)

logo

HC Břeclav

Na první branku utkání čekali fanoušci dlouho. Aktivní Šulgan se dostal do samostatného úniku, ale pozorného Padělka nepřekonal. Na opačné straně kluziště zahrozil Zálesňák, který netrefil bránu a dorážející hráč mířil jen do boční sítě. Začátek druhé části byl především z olomoucké strany velmi aktivní. Po zásluze se domácí dočkali vedení ve 26. minutě, kdy Marek Bartok našel prostor pod vyrážečkou Padělka.

O šestnáct vteřin později bylo v plecharéně ještě veseleji. Tvrdou střelu Šulgana, jenž zamířil jen do horní tyče, dorážel z brankoviště Vojtěch Neoral. Břeclav ale na konci druhého dějství snížila, brankáře Weisse propálil Alexandr Paták. Lépe hrající Olomouc si ale vedení na začátku třetí čtvrtiny vrátila. Lukáš Bošek překonal ležícího brankáře přesnou střelou pod břevno.

Čtvrtá čtvrtina byla jednoznačně v režii domácího celku. Hned po patnácti vteřinách se trefil Kamil Drábek, na jeho branku brzy navázal svým druhým gólem v utkání Lukáš Bošek. Aby toho nebylo málo, do střelecké listiny se zapsal i Lukáš Suchyňa. Skóre na konečných 7:1 uzavřel v 79. minutě Tomáš Navrátil.

OHLASY

Richard Brančík (HC Olomouc): „Znovu to byl zápas rozdělený na dva týmy. Bylo to specifické utkání, které nám ale určitě prověřilo činnosti, ve kterých máme rezervy. Soupeř měl v první polovině dobrý pohyb, možná byl chvílemi lepší než my. Po první dvacetiminutovce jsme to v kabině zdůrazňovali, pak se to z naší strany zlepšilo. Ve druhé polovině začaly padat góly. Kluci k tomu přistoupili trošku lépe, ale říkám, soupeř byl bojovný, nedal nám to zadarmo, ale pro nás se jedná o dobrý výsledek. Klukům jsem poděkoval za výsledek i hru dopředu, ale v obranném pásmu máme rezervy. Ukázalo nám to, na čem musíme pracovat do dalších dnů.“