Report ze zápasu HKM vs. OLO (3:5)

Mountfield HK

logo

3:5

(1:3, 0:0, 2:2)

logo

HC Olomouc

Úvod utkání byl z obou stran vyrovnaný. V polovině 5. minuty brankář Nowak zastavil ránu Matěje Beneše, načež Kohouti zamířili do přečíslení. Tobiáš Kuchta využil svou možnost na jedničku a Hanáci tak šli do vedení. Domácí ale o necelé dvě minuty později odpověděli. Michal Beneš si našel přihrávku svého bratra Matěje zpoza brány a černou gumu dostal pod horní tyč.

V 11. minutě dostali hosté k dispozici přesilovou hru. Ačkoliv to vypadalo, že se Východočeši ubrání, šest sekund před koncem početní výhody vstřelil Tobiáš Kuchta po asistenci Tomáše Lichnera svůj druhý gól. O chvíli později bylo na olomoucké střídačce ještě veseleji, Kuchta se před brankářem Žalčíkem zorientoval nejlépe a dostal kotouč za brankovou čáru. Hattrick byl během necelých dvanácti minut na světě.

Zkraje druhé periody se připomněl Hradec Králové, útočník Novotný zamířil do tyče. Posléze olomoucká obrana nepohlídala mezi kruhy stojícího Matěje Beneše, kterého ale vychytal Antonín Nowak. Krátce po polovině řádné hrací doby mohla Mora odskočit do vyššího náskoku, jenže Patrik Sedláček se neprosadil. Na konci druhé periody hráli hosté přesilovku, tentokrát v ní branku nepřidali.

Třetí část hry načali Královéhradečtí tlakem. Nowak měl i kus štěstí, neboť Matěj Beneš orazítkoval brankovou konstrukci. Olomoucký gólman se zaskvěl o chvíli později, betony si totiž pohlídal zakončení Matěje Giesla. Další góly začaly padat až od 51. minuty. Domácí snížili na rozdíl jediné trefy po rychlé akci mezi Tomášem Brotánkem a zakončujícím Janem Venclem. Neuběhla ani minuta a skóre bylo srovnáno. Vito Idžan tečoval nahození Paviče z kruhu, Nowak byl bez šance.

Hanáci se však rychle vzchopili a o 21 sekund později šli znovu do vedení. Hrdinou okamžiku se stal Martin Pigl, jenž procedil touš mezi lapačku a levý beton Žalčíka. Následovalo nařízené trestné střílení domácích, avšak Matěj Novotný pozorného Antonína Nowaka ranou mezi nohy nepřelstil. V úplném závěru Kohouti přežili přesilovku soupeře, za což byli odměněni na úplném konci, kdy stav na konečných 3:5 upravil gólem do prázdné klece Michal Tomeček.