Report ze zápasu JIH vs. OLO (7:2)

HC Dukla Jihlava

logo

7:2

(2:1, 3:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Kohouti nevykročili na led tou správnou nohou. Hned ve druhé minutě musel Žbánek lovit kotouč ze sítě, když ho překonal ostrou střelou nad rameno Tobias Chlubna. Trvalo to celých pět minut od úvodního buly a už měli domácí dvoubrankový náskok. Ondřej Chvátal si v předbrankovém prostoru poradil šikovnou ranou mezi betony gólmana Mory. Olomoučtí však rozhodně zbraně nesložili a v 15. minutě zásluhou Vojtěcha Neorala snížili. Forvard Hanáků přesně našel skulinku mezi nohama brankáře Štěbetáka. Do kabin se tak šlo s jednobrankovým rozdílem.

I úvod do prostředního dějství patřil domácím. Dukla zvýšila hned po 38 sekundách, když skóroval Adam Veselský, jenž opět procedil puk mezi betony strážce olomoucké svatyně. Ještě ve 22. minutě však udeřila Jihlava znovu. Daniel Kytka se trefil přesně k pravé tyči a rázem byl rozdíl tříbrankový. Třetinu urval jednoznačně na stranu domácích poslední přesný zásah Olivera Finka. Celek z Vysočiny tak po čtyřiceti minutách odskočil do čtyřbrankového vedení.

Na začátku závěrečné periody byl na dvě minuty za zdržování hry vyloučen Pravda, čehož Jihlavští využili. Po menším zmatku se jako první k odraženému puku na brankovišti dostal Adam Veselský, který si tak připsal již druhý zářez. Pozadu nechtěl zůstat ani Tobias Chlubna, jenž podruhé v utkání rozvlnil síť po přesné ráně k tyči. Přesně 22 vteřin po sedmé brance Dukly ale skórovala i Mora. Po rychlé kombinaci vypálil Viktor Šulgan naprosto precizně mezi betony Štěbetáka. Další gól mohl přidat i unikající Sekanina, na připraveného gólmana Jihlavy ale recept nenašel. Zbytek utkání si domácí pohlídali a zvítězili tak nad Olomoucí 7:2.