Report ze zápasu SUM vs. OLO (5:0)

Draci Šumperk

logo

5:0

(2:0, 0:0, 3:0)

logo

HC Olomouc

Do utkání naskočili lépe domácí, kteří si po pěti minutách hry vynutili faul. Přesilovku využil přesnou ranou na lapačku Antonín Karas. A ihned po šestnácti vteřinách od buly ve středovém kruhu musel Žbánek opět lovit kotouč ze sítě. Vojtěch Prokop projel s pukem na holi celé kluziště, od vlastního brankáře se přes střední pásmo prokličkoval mezi všemi protihráči a zacílil přesně nad rameno gólmana Mory. Olomoučtí nedokázali využít ani tři početní převahy a na konci periody odcházeli do kabin s dvoubrankovou ztrátou.

Na začátku prostředního dějství měli Kohouti obrovskou šanci na snížení. Brankář Ondráček byl po zásahu ramenem dezorientovaný a dorážející olomoucký forvard mohl zakončovat do poloodkryté klece, napálil však jen levou tyč. Minutu před druhou sirénou vytasil Žbánek famózní zákrok ramenem proti unikajícímu Pospíšilovi. Pár vteřin před odchodem do kabin vyplaval u branky Olomouce osamocený Záruba, ale bekhendovým blafákem Žbánka neobalamutil.

V půlce třetího dějství rozjel útočnou akci Šumperka Karas, jenž od mantinelu šikovně přistrčil na rozjetého Františka Pospíšila, který ranou do šibenice skóroval. O tři minuty později se po sérii odrazů před olomouckou klecí kotouč šťastně odrazil k číhajícímu Davidu Zárubovi, jenž pohotově a přesně zakončil. Během čtyř minut hracího času vstřelil třetí branku domácích Kryštof Seidenglanz. Pasem do předbrankového prostoru zasáhl obránce Mory do brusle a odražený puk zaplaval až za záda gólmana Žbánka. Několik smolných momentů tak vedlo k vítězství Šumperka 5:0.