Report ze zápasu KOM vs. OLO (8:2)

HC Kometa Brno

logo

8:2

(1:2, 4:0, 3:0)

logo

HC Olomouc

Už po 52 sekundách se poprvé měnilo skóre. Kamil Drábek vyhrál buly v útočném pásmu, Lukáš Bošek se do kotouče opřel a z první jej vypálil do horních pater Fajmonovy brány. V polovině třetiny se do rychlého brejku vydal David Pastrnek s Matyášem Bohatým, první zmiňovaný ještě našel nepokrytého Viktora Šulgana, jenž přesným zásahem zvýšil vedení Mory. Hned nato se mohl radovat David Pastrnek. Olomoucký šikula se ocitl před gólmanem zcela nebráněný, ve výborné šanci chtěl Fajmona překvapit střelou k bližší tyči mezi bruslemi, avšak neúspěšně.

Vzápětí vypálil od pravého hrazení Jan Jurný, jehož přesný pokus proletěl až za Žbánkova záda. Hned nato zahrozil David Štulo, po objetí olomoucké svatyně jeho bekhendové zakončení mezi třemi tyčemi neskončilo. Chvíli před odchodem do šaten se před gólmanem kohoutů ocitl Jindřich Habermann, avšak ze slotu trefil jen Žbánkovu lapačku.

Na začátku prostřední části hry vznikl v olomouckém brankovišti obrovský závar, kotouč jezdil po brankové čáře, nicméně ji celou nepřešel, a tak obránci jej mohli uklidit do bezpečí. Psal se čas 28:11, když Kometa vydolovala puk za bránou. Černá pryž doputovala zpoza klece až na hůl Adama Veselského, jenž přesně zamířil pod Žbánkovu lapačku.

Neuběhly ani dvě minuty a Adam Veselský mohl slavit znovu, když sklepl nahození Davida Štula mezi betony gólmana hostů. Na konci třetiny přišly dva slepené góly. Při avizovaném faulu Mory vyslal Adam Veselský nenápadnou střelu z ostrého úhlu, která skončila až v síti. Za malou chvíli se Vojtěch Kubín vydal do úniku, jenž přesně zakončil ránou k tyči.

Blízko snížení se ve třetím dějství ocitl Viktor Šulgan, který ujížděl úplně sám na Fajmona, brněnskému brankáři tentokráte pomohla branková konstrukce. Ve 49. minutě šikovně tečoval tvrdou pumelici Jindřicha Habermanna od modré Dominik Halačka, Žbánek na změnu trajektorie puku už nestačil zareagovat.

Zanedlouho se od pravé strany vydal do brankoviště Jindřich Habermann, díky skvělé otočce se dostal přes oba olomoucké zadáky a poté už jen zakončil za bezmocného brankáře. Hned nato se z pravého kruhu prosadil počtvrté v zápase Adam Veselský, jenž upravil skóre na konečných 8:2.