Pokračují v Olomouci: Matouš Menšík, Pavel Musil a Alex Rašner

Daniel Fekets
O L O M O U C - Po Michalu Kuncovi, Jakubu Navrátilovi, Davidu Škůrkovi a Jakubu Orsavovi podepsali v Olomouci nové dvouleté kontrakty také Matouš Menšík, Pavel Musil a Alex Rašner.

Matouš Menšík

Vysoký útočník prožil ročník, na který pravděpodobně nikdy nezapomene. Jihlavský rodák si v září připsal své první extraligové starty a hned ve druhém kole poprvé skóroval do sítě Mladé Boleslavi. Celkově odehrál za Moru včetně play-off devětatřicet utkání, v nich nasbíral dvě branky a dvě asistence. Trefil se i do sítě Pardubic ve třetí bitvě čtvrtfinálové série.

Obrovský zážitek má Matouš Menšík z nedávného juniorského světového šampionátu v Kanadě. Tým, který vedl trenér Radim Rulík, senzačně postoupil až do finále. V přímém boji o zlato podlehl favorizované Kanadě smolně po prodloužení, i tak z toho byl největší úspěch českého juniorského hokeje za posledních dvaadvacet let. Matouš Menšík byl důležitým článkem týmu, odehrál totiž všech sedm utkání. Jedním gólem pomohl k výhře nad Kanadou v základní skupině.

„Matouš Menšík patří k talentům českého hokeje, což prokázal nejen na nedávném MS hráčů do 20 let. V uplynulé sezóně nastupoval ještě převážně v 1.lize za Jihlavu, nyní bude bojovat o trvalé místo u nás,“ komentuje prodloužení smlouvy sportovní manažer klubu Josef Podlaha.

FOTO: Daniel Klement

Pavel Musil

Na Hané bude pokračovat také Pavel Musil. Kreativní forvard se loni v létě vrátil do známého prostředí, kde odehrál už většinu sezóny 2019/20, která se ale nakonec nedohrála kvůli koronavirové pandemii. Poté se rodák z Čáslavi upsal na dvě sezóny Plzni, jenže vinou zdravotních komplikací se do hry příliš nedostal.

Před letošní sezónou se tedy Pavel Musil znovu objevil v Olomouci. Zdravotní trable sice útočníka s číslem 87 opět poznamenaly, naštěstí ne v takové míře jako v předchozích letech. Celkově se Musil včetně play-off zapojil do čtyřiatřiceti zápasů, ve kterých zaznamenal sedmnáct kanadských bodů. Skvělé výkony podával především ve vyřazovací části.

„Pavel Musil v našem dresu prokázal nesporné kvality, ačkoli měl časté zdravotní problémy. Věříme, že v dalších letech bude patřit k lídrům našeho týmu,“ říká k podpisu nové dvouleté smlouvy Josef Podlaha.

FOTO: Daniel Klement

Alex Rašner

Olomoucký odchovanec prožil bodově i herně velice povedený ročník. Patřil mezi stabilní členy sestavy a v průměru trávil na ledě šestnáct minut na utkání. Alex Rašner v sezóně 2022/23 zasáhl do třiačtyřiceti duelů, ve kterých nasbíral tři góly a osm nahrávek. Dostával prostor také na přesilových hrách.

Sedmadvacetiletý zadák byl většinu své kariéry v nejvyšší soutěži věrný olomouckým barvám. Pouze v sezóně 2017/18 odehrál pár zápasů za tehdy extraligové chomutovské Piráty. V A-týmu Mory načne Rašner svou devátou sezónu a pokud zůstane zdravý, brzy se přehoupne přes 200 odehraných utkání v dresu s kohoutem na prsou.

„Alex Rašner je hráčem z regionu, odchovanec, který za poslední roky udělal výkonnostní progres a stal se stabilním článkem obranných řad. Navíc rád podporuje ofenzivu. Slibujeme si, že ve svých výkonech bude pokračovat,“ uzavírá sportovní manažer klubu.

FOTO: Daniel Klement