Rozhodla už první třetina! Mora nasypala Kometě šest branek

Daniel Fekets
O L O M O U C - Olomoučtí hokejisté zvládli také druhý přípravný zápas, brněnskou Kometu porazili s přehledem 6:3 především díky velice povedené první třetině, ve které vstřelili čtyři branky. Pod výhru se podepsali dvougóloví Lukáš Anděl s Janem Bambulou, po jedné brance pak přidali Joshua Mácha a Michal Kunc.

Už na konci první minuty se snažil prosadit hostující Holík, který se snadno dostal mezi beky Hanáků, ale na brankáře Konráda si nepřišel. O dvě minuty později poprvé zahrozili domácí, když Kuncovu ránu sice zablokoval jeden z obránců, odražený puk ale těsně promáchl Rašner. Následně zamířil na trestnou lavici Bambula, avšak Kometa se při své přesilovce do výraznější šance nedostala. Naopak hned po skončení trestu nahrál Menšík Janu Bambulovi, jehož rána zapadla nad Lukešovu lapačku - 1:0.

V 8. minutě bylo v plecharéně ještě veseleji. Kucserovu střelu Lukeš sice vyrazil, ale pouze před Lukáše Anděla, jenž se perfektně zorientoval na brankovišti a touš zasunul do branky - 2:0. Gólostroj Mory pokračoval. V čase 9:46 vyslal Macuh perfektní pas zpoza brány, do sítě puk dostal Joshua James Mácha - 3:0. V laufu hrající kohouti útočili i nadále, Michal Kunc však z levé strany svatyni těsně minul. Chuť si zlepšil ve 20. minutě, kdy ostrou ranou z první překonal přesunujícího se Lukeše - 4:0.

Také do první akce druhé periody se zapojil Kunc, který z voleje netrefil branku. Rychlost ve středním pásmu nabral Macuh, jehož projektil vyrazil Lukeš ramenem. Zkraje 26. minuty se poprvé prosadila Kometa, svůj důraz na brankovišti využil vytáhlý Jakub Zembol - 4:1. Olomouc ale inkasování nikterak nerozhodilo, naopak zvýšit mohl Kucsera, který se dostal ke střele po chytré pobídce Orsavy, nicméně Lukeš vytáhl pohotový zákrok. V čase 28:44 se podruhé v zápase prosadil Lukáš Anděl, jenž objel brněnskou bránu a puk zametl za čáru - 5:1.

Ve 32. minutě se k teči před Konrádem dostal Moses, posila hostů ale neskórovala. Velmi aktivně si počínala čtvrtá formace Hanáků. Mácha našel na pravém kruhu stojícího Macuha, jehož rychlá střela se neujala. Dvougólovým střelcem zápasu se stal rovněž Jan Bambula, který projel do útočného pásma a perfektně zacílil k tyči - 6:1. V závěru druhé části měli domácí k dispozici přesilovku pět na tři, v té ale ujel brněnský rychlík Jakub Flek, jehož únik byl dotažen do gólového konce - 6:2.

Na začátku závěrečné třetiny měli kohouti obrovskou šanci, Klimkovo zakončení ale před prázdnou klecí jeden z obránců vyrazil nad břevno. Na druhé straně se znovu rozjel Flek, při jeho ráně Konrád zasahovat nemusel. Po trestech pro Marcinka a Zaťoviče hráli svěřenci Jana Tomajka a Róberta Petrovického další přesilovku pět na tři. Při ní dvakrát ostře pálil Černý, ale Lukeš se vytáhl. Následně vstřelila Kometa třetí branku. Defenzívě Mory ujel Steve Moses, jenž našel mezírku mezi Konrádovými betony - 6:3.

Vzápětí se Moses protlačil do další šance, na slovenského brankáře ve službách Olomouce ale tentokrát nevyzrál. Hattrick si mohl připsat Bambula, který se obtočil okolo brány, jenže Lukeš natáhl svůj beton. Zhruba o deset sekund později ujel obraně hostů Navrátil, nicméně bekhendový blafák nedotáhl. Tři minuty před koncem si kohouti zahráli ještě jednu početní výhodu. Tu sice nevyužili, ale mrzet je to nemuselo, neboť Kometa na Hané padla 3:6.

HC OLOMOUC - HC KOMETA BRNO 6:3 (4:0, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Bambula (Menšík, Klimek), 8. Anděl (Kucsera, Orsava), 9. Mácha (Macuh, Sirota), 20. Kunc (Rašner, Menšík), 29. Anděl (Kucsera, Orsava), 34. Bambula (Rašner, Knotek) – 26. Zembol (Flek, Kratochvíl), 36. Flek, 48. Moses (Kratochvíl)

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Řezníček, Černý, Mareš, Škůrek, Sirota, Rutar, Rašner – Orsava, Anděl, Kucsera – Bambula, Knotek, Tomajko – Navrátil, Menšík, Klimek – Kunc, Macuh, Mácha

HC Kometa Brno: Lukeš (Kavan) – Ščotka, Lintuniemi, Kučeřík, Gazda, Zahradníček, Holland – Kratochvíl, Marcinko (A), Flek – Cingel, Holík, Moses – Zaťovič (C), Zembol, Okál – Horváth