Jsem rád, že jsem se rozhodl jít do Olomouce, netají se junior Jakub Koudelný

Daniel Fekets
O L O M O U C - Jak už to tak často bývá, juniorka se přes léto z určité části obměnila. Novou posilou celku z Hané se stal také Jakub Koudelný, který dříve působil v mládeži Vítkovic a do loňského roku hrál druhou nejvyšší juniorskou soutěž v Porubě. Mezitím stihl také jedno utkání za porubské áčko v Chance lize.

FOTO: Marie Nezbedová

Osmnáctiletý útočník se ihned po svém příchodu ke kohoutům chytil. Ve čtyřech utkáních si připsal dvě asistence a v posledním souboji na ledě Vítkovic byl jen kousek od toho, aby v novém působišti poprvé skóroval. Bohužel pro něj a pro Moru ale trefil jen tyč. „Michal Tomeček mi to z rohu krásně nahrál, takže je to jeho zásluha, protože přihrávka to byla perfektní. Dalo se to trefit, místo tam bylo, ale bohužel se to odrazilo od tyčky. Nedá se nic dělat,“ smutnil Jakub Koudelný po utkání.

„V některých momentech zápasu s Vítkovicemi jsme byli lepší, ale bohužel jsme udělali chyby. Například pět minut před koncem jsme měli přesilovku, ale při ní jsme faulovali. Měli jsme dát gól. Zároveň jsme měli hodně možností na to, abychom to rozhodli. Teď nás ale čekají další dva zápasy, tak snad bude šest bodů,“ připomněl nadcházející čtvrteční střetnutí doma s Jihlavou a v sobotu ve Zlíně.

Juniorka ve čtyřech odehraných zápasech nasbírala čtyři body. Start to není úplně příznivý, ale kohouti si moc dobře uvědomují, že o další body přišli jen kvůli vlastním chybám. „V prvním zápase nás Pardubice chvílemi přehrávaly, ale když pak jsme dali dva rychlé góly a potom jsme vedli, tak si myslím, že se to urvat dalo. Kdyby se více zadařilo, mohli jsme teď mít i dvanáct bodů a být v klidu, ale bohužel. Vždy jsme si to prohráli nevynucenými chybami. Ještě ale několik zápasů zbývá, takže pevně věřím, že se dostaneme do top čtyřky,“ svěřil se ostravský rodák.

Právě v Ostravě Jakub Koudelný vyrostl a do roku 2019 hrál za Vítkovice. Poté se přesunul o pár kilometrů dále do Poruby, kde nastupoval za dorost a poté také za juniory. Přesun do Olomouce je tak jeho prvním mimoostravským angažmá. „Jsem spokojený. Herně dostávám hodně prostoru. Se spoluhráči v lajně si rozumíme a celkově je kolektiv moc fajn. Jsem rád, že jsem se rozhodl sem přijít, nemám si na co stěžovat,“ uzavřel Koudelný.