Těsná prohra po závěrečné gólové smršti. Dokážeme potrápit i silné týmy, má jasno Jan Knotek

Eliška Halamíčková
O L O M O U C – Utkání pátého kola přineslo napětí až do samotného konce. Ranec vstřelených branek v dějství třetím sice Olomouci vítězství nepřinesl, fanoušci ale nepřišli o skvělou podívanou. K průběhu zápasu se vyjádřil střelec prvního olomouckého gólu v utkání Jan Knotek.

FOTO: Daniel Klement

Domácím se v závěru povedlo ztenčit třígólový náskok Třince. Vysněný obrat se však nepodařil. Na 3:4 snižoval 45 sekund před koncem Silvester Kusko. S totožným skóre zápas došel až do úplného konce. „Chtěli jsme zkusit s tím skóre ještě něco udělat. Nevykašlali jsme se na to a snažili se to otočit. V utkání s Karlovými Vary se nám to povedlo, s Třincem bohužel ne. Tři góly byly dost,“ říká o nabité třetině útočník Jan Knotek. „Pořád jsme se tlačili dopředu a bušili do nich. Odměnou byly ty kontaktní góly, které to mohly ještě zvrátit,“ dodává.

Hráč s číslem dvanáct pro olomoucké otevřel skóre. Na dlouhou dobu se však jeho branka stala jedinou na kontě domácích. „Každý gól je k dobru. Z individuálního hlediska je dobrý pro osobní sebevědomí. Ale na té omílané frázi, že kdyby vyhrál tým, tak to potěší víc, něco bude,“ usmívá se po druhém vstřeleném gólu v sezóně Knotek.

Z pěti kol si Mora zatím odnáší šest bodů do tabulky Tipsport Extraligy. „Je škoda těch prohraných venkovních zápasů, protože každý bod je takhle ze začátku dobrý,“ říká o technicky povedených utkáních s Pardubicemi a Českými Budějovicemi Knotek a dodává: „Ve finále se hraje na body, takže nezáleží, jestli jsme hráli dobře nebo ne. Body jsme si nepřipsali.“

Moru po utkáních s favority na titul z Pardubic a Třince čeká Sparta a Vítkovice. Jedná se tak o těžkou sérii v krátkém čase. „Potvrdili jsme si, že i s těmito týmy máme vyrovnané souboje. Někdy nám samozřejmě nějaký zápas ujede. Když ale budu mluvit za sebe, nikdy jsem neměl strach z aspirantů na titul. Dokážeme je porážet,“ hodnotí pětatřicetiletý útočník připravenost porážet i těžší soupeře. „Tady není lehkého protivníka. Kolikrát je těžší zápas na Kladně než třeba ve Vítkovicích. Každý zápas je v tomhle jiný a my musíme jít do každého s tím, že jsme schopni je jak potrápit, tak klidně i porazit,“ dodává a uzavírá Knotek.