Kalman s Barčákem ve slovenských mládežnických reprezentacích, Kubát mezi náhradníky

Daniel Fekets
O L O M O U C - Kromě blížícího se MS juniorů budou hrát v následujících dnech své reprezentační turnaje i další mládežnické kategorie. V nominaci Slovenska do sedmnácti let se objevil olomoucký obránce Adam Kalman, svatyni slovenské šestnáctky pak bude hájit Dominik Barčák.

Adam Kalman už má v letošní sezóně za sebou jeden turnaj ve slovenské sedmnáctce, v něm si dokonce připsal dva kanadské body za gól a asistenci. Obránce, který v letošní sezóně nastupuje za juniorku i dorost, si za své výborné výkony vysloužil pozvánku také na turnaj do finského Vierumäki, kde se od 27. do 31. prosince utká se Švýcarskem, Českem, Švédskem a Finskem.

Patnáctiletý brankář olomouckého dorostu Dominik Barčák se představí na turnaji slovenské šestnáctky ve Švýcarsku, akce se koná od 27. do 30. prosince. Mladí Slováci postupně změří síly s Finskem, Švýcarskem, Německem a Českem. Mezi náhradníky se v této kategorii objevuje Alexej Kubát, kterému se v poslední době v dorostu náramně daří. Posila z Popradu v jedenácti odehraných zápasech nasbírala devět kanadských bodů.

FOTO: Michal Struž (na snímku Dominik Barčák)